Haberler

Okyanus Derneği Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

Nazilli' de 2006 yılından bu yana sosyal yardımlaşma ve dayanışma faaliyetlerini sürdüren Okyanus Derneği İçişleri Bakanlığı destekli 'Emekler Ekmek Olsun' adlı proje ile 28 katılımcı kursiyere sertifikalarını düzenlenen tören ile verdi.

Okyanus Derneği'nce Nazilli Öğretmenevinde düzenlenen yemekli sertifika törenine Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi, İş-Kur Müdürü Şahin Altınkurt, Eğitim Uzmanı Faruk Ercan, Okyanus Derneği Üyeleri ile yakınları ve davetliler katıldı.

İçişleri Bakanlığı onaylı 'Emekler Ekmek Olsun' projesi ile Okyanus Derneği tarafından geçen yıl Aralık ayında başlayan ve 796 saat süren makine ve dikiş kursunda eğitim alan 36 bayan kursiyerden 28'i sertifikalarını alırken takdir belgeleri ile de onurlandırıldı. 2006 yılında şiddet görmüş veya eşinden ayrılmış, ama gelecek nesilleri yetiştirme görevi olan kadınlar ile maddi düzeyi düşük olan aileler, engelliler ve yardıma muhtaç genç, yaşlı her kese yardım amaçlı olarak kurulan Okyanus Derneği'nin her zaman bireylere balık vermeyi değil balık tutmasını öğretmeyi de hedeflediğini belirten Okyanus Derneği Ayşe Oktay törene katılanlara proje hakkında bilgiler verdi.

2007 yılında da Nazilli'de ilk kez Halk Eğitim Merkezi ile ortak hasta yaşlı ve özürlü bakım kurslarının dernek bünyesinde verilerek pek çok kişinin bu kurs sayesinde hastane Rehabilitasyon ve huzurevlerinde çalışanların dışında öğrenim durumu düşük olsa da aldığı eğitimle bilinçli bir şekilde evde hasta bakabilen eşinden ayrı kişilerin geçinebilmesi ya da aile bütçesine katkı da bulunabilmesi sağlandığını hatırlatan Ayşe Oktay " Derneğimizce yine Bilgisayarlı muhasebe ve grafik tasarım kursu verdik. Yaklaşık olarak 369 kişi tüm bu kurslardan sertifika aldı ve bunların yüzde 60 'ı kamu kurumunda yüzde 25'i ise evlerde çalışmaktadır. Yüzde 15'i de evindeki yaşlı ve hastasına aldığı eğitimler ile daha bilinçli bakmaktadır. Bu gün yine çalışmak isteyen çocuğunu bırakacak yeri olmayan kadınların, aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen, eşinden ayrı olup çocuğu ve öğrenim durumu nedeniyle dışarıda çalışamayacak olan kadınlarımıza yönelik olan Emekler Emek Olsun projesi ile 796 saat süren makine ve dikiş kursu verilmiş ve 28 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazanarak çalışma hayatlarına başlamışlardır" ifadelerini kullandı.

Bu kursların yanı sıra Proje gereği eski Kadın Hakları Savunucusu Başkanı Neşe Menderes'in Aile içi iletişim konusunda Öğretim Görevlisi Mehtap Kızılkaya ve İnsan Kaynakları Yönetim Dalı Öğretim Görevlisi Esin Ülkü Beyazıt'ın verdikleri yararlı seminerlerde de kursiyerlerin faydalandığını belirten Ayşe Oktay "Okyanus Derneği ayakta durduğu sürece bin kişinin içinde bir kişinin dahi Allah Razı olsun ekmeğimi kazanıyorum derse biz tüm arkadaşlarımızla beraber işte o kişi için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Unutmayalım ki bir elin nesi var, iki elin sesi vardır. Bu projenin gerçekleşmesinde öncelikle uygun bulup onaylayan içişleri bakanlığına desteklerini esirgemeyen ve projen ortağı olan kaymakamımız Mehmet Okur'a, proje ortağı olan Belediye Başkanımız Haluk Alıcık' a bireysel olarak katkı sağlayan Ticaret Odası Başkanı Nuri Aslan'a bilgilendirme ve ilgileri nedeniyle Aydın İl Müdürü Nafiz Gürsan'a, dernekler müdürlüğünden Yaşar Kıldacı, Yasemin Filiz'e, verdikleri değerli bilgileri ve seminerler için Neşe Menderes'e, Mehtap Kızılkaya'ya aynı zamanda derneğimizin ikinci başkanı olan Esin Ülkü Beyazıt'a, 10 ay boyunca bazen tam saatlerini ve bazen daha fazlasını veren kurs öğretmenlerimiz Rahşan Koçak ve Emine Olgac'a teşekkür ediyorum" dedi.

İçişleri Bakanlığı destekli 'Emekler Ekmek Olsun' adlı proje ile 28 katılımcı kursiyere sertifikaları protokol üyeleri tarafından verilmesinin ardından takdir belgeleri ile de onurlandırılan kursiyerleri kutlayan başta Vali Yardımcısı Halil Canavar, Kaymakam Mehmet Okur ve Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Dernek yöneticileri ve bu projede görev alanlara ve emeği geçenlere teşekkür ederek kadınların girişimcilik yönünde erkeklere nazaran daha aktif olduklarını söyleyerek katılımcılara da yeni çalışma hayatlarında başarılar dilediler. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İçişleri Bakanlığı Mehmet Okur Nazilli Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title