Haberler

Ökütçü Çocuk Kütüphanesi Büyüyor

Güncelleme:

Diyarbakır Sur Belediyesi Türk Eğitim Vakfı Davut Ökütçü Çocuk Kütüphanesi'ne kitap bağışı artarak devam ediyor.

Türk Eğitim Vakfı (TEV) kursiyeri olarak başlayan bağını Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak sürdüren Davut Ökütçü'nün öncülüğü ve mali desteğiyle kurulan Diyarbakır Sur Belediyesi Türk Eğitim Vakfı Davut Ökütçü Çocuk Kütüphanesi'ne kitap bağışı artarak devam ediyor.

TEV Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Üyesi Davut Ökütçü'nün öncülüğü ve mali desteğiyle 2007 yılında tarihi bir taş yapının restore edilerek çocuk kütüphanesine dönüştürülmesi ile hizmete açılan Diyarbakır Sur Belediyesi Türk Eğitim Vakfı Davut Ökütçü Çocuk Kütüphanesi'ne kitap bağışı artarak devam ediyor.

Son olarak 2015 Mayıs ayında TEV Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Üyesi Davut Ökütçü tarafından kütüphanenin ihtiyaç duyduğu yeni yayınlardan oluşan 335 kitap, kütüphaneye bağışlanmıştı.

Söz konusu desteğinin ardından Türk Eğitim Vakfı, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Yapı Kredi Kültür Yayınları, Herkese Kitap Vakfı ve Apollon Yayınları da Diyarbakır Sur Belediyesi Türk Eğitim Vakfı Davut Ökütçü Çocuk Kütüphanesi'ne yeni kitap bağışı yapma kararı aldı. 900 ü aşan sayıdaki kitap ve dergi, 8 Eylül'de Diyarbakır Anakent Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı'nın, Sur Belediyesi Eşbaşkan Yardımcısı Mehmet Ali Altınkaynak'ın, Diyarbakırlı yazar, şair ve sivil toplum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen bir tören ile Diyarbakır Sur Belediyesi Türk Eğitim Vakfı Davut Ökütçü Çocuk Kütüphanesi'ne teslim edildi.

Törende TEV Yönetim Kurulu adına konuşan Davut Ökütçü, içinde bulunulan yapının dar anlamda bir kütüphane olmanın ötesine geçtiğine dikkat çekerek "bir yandan tarihi bir yapı restore edilerek kurtarıldı, öte yandan geleceğimiz olan çocuklarımız için bir aydınlanma merkezi, kütüphane olarak işlevsellik kazandırıldı. Bir sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği (GABB) ve Sur Belediyesi'nin işbirliğinde yaşama geçirilen bu proje; yazar dostum Şeyhmus Diken'in ifadesiyle; belki de Diyarbakır'daki çok sayıdaki tarihi yapının tekrar kazanılmasına örnek olacak fomülü de vermektedir. Kütüphanemizin açılışından sonra bu yönde atılan adımları, gelişmeleri görmekten de büyük bir memnuniyet duyuyorum" dedi.


Davut Ökütçü Kimdir?

1946 yılında Diyarbakır Ali Paşa Mahallesinde doğan Davut Ökütçü, 1965 yılında Darüşşafaka Lisesi'ni (birincilikle), 1969'da ise Fulbright bursuyla okuduğu Robert Kolej Yüksek Okulu Kimya Mühendisliği bölümünü bitirdi. TEV bursuyla gittiği ABD'de Syracuse Üniversitesi'nden Endüstri Mühendisliği dalında 1971'de master derecesi aldı. Endüstri mühendisi olarak işe başladığı Koç Holding şirketi Bozkurt Mensucat Sanayi AŞ'de Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Murahhas üyeliği dahil pek çok görevde bulundu. 1990'da Koç Holding Enerji, Ticaret ve İnşaat Grubu Başkan yardımcısı iken Amerika Birleşik Devletlerindeki Ramerica International Şirketine Genel Müdür olarak atandı. 1996'da yeniden Koç Holding'de Tüketim Grubu Başkan Yardımcılığı görevine dönerek TAT, Maret, Düzey, Koç-Ece, Bozkurt Tarım'da yönetim kurulu üyeliği yaptı. İSO ve İTO Meclis Üyeliği, Darüşşafakalılar Derneği ve İktisadi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Amerikan Endüstri Mühendisleri Odası üyesi olan Ökütçü, TEV Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk-Amerikan İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi, Koç-Yönder Başkan Yardımcısı, Marmaris Altınyunus, Çeşme Altınyunus şirketlerinin bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

Ökütçü, bir yurt dışı bursiyeri olarak katıldığı Türk Eğitim Vakfı'nda, TEV Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu üyeliğine devam ediyor.

TEV Hakkında

Başarılı öğrencilere burs veren, okul, öğrenci yurdu ve eğitim merkezleri açan, eğitim ve öğretim alanında çeşitli projeleri hayata geçirerek milli eğitime katkıda bulunan, Türkiye'nin en köklü vakıflarından TEV, bugüne kadar yurt içinde yaklaşık 217 bin 500, yurt dışında ise yüksek lisans için 1.590 öğrenciye eğitim bursu sağladı. Eğitime katkılarını 27 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen TEV, 15 İlköğretim Okulu, 1 Anaokulu, 3 Anadolu Lisesi, 4 Yurt Binası, 1 Çıraklık Eğitim Merkezi, 1 Çok Amaçlı Toplum Merkezi ile 1 Çocuk Kütüphanesi'ni Türk Milli Eğitimi'nin hizmetine sundu. Ayrıca 2001 yılında üstün yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü Türkiye'deki tek okul olan TEVİTÖL'ü (TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi) devraldı.

Kaynak: Temsilci / Kültür Sanat

Amerika Birleşik Devletleri Sur Belediyesi Diyarbakır Anne Çocuk Eğitim Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title