Haberler

Okunmayan" Kitabı İçin Başlatılan Soruşturmaya Tepki Gösterdi

Haber-Kamera Enver ALAS İstanbul DHA

Yazar Aziz Tunç, hırsızlık ve yaralama suçlarından hüküm giyen ve Malatya Cezaevi'nde cezasını çeken R.T.'nin şikayeti üzerine, Kahramanmaraş olaylarını anlatan son kitabı 'Beni Sen Öldür Maraş 78' için hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmasına tepki gösterdi.

Yaklaşık 1,5 ay önce çıkan kitabı hakkında yapılan şikayet üzerine kitabın arka kapak yazısını yazan ve kitabı gazetesindeki köşesine taşıyan gazeteci-yazar Nedim Şener ile birlikte geçtiğimiz günlerde ifade verdiğini söyleyen Aziz Tunç, Bu kişi, şikayet dilekçesinde kitabı okumadığını belirtmesine rağmen, hiçbir savcı 'Sen şu kitabı bir oku da, ondan sonra bu iddialar var mı yok mu bir anlayalım' demiyor ve bu konuda hakkımızda kısa sürede somut işlem yapılıyor dedi.

NEDİM ŞENER'İN YAZISIYLA KİTABIMDAN HABERDAR OLUP ŞİKAYETÇİ OLDU

Aziz Tunç, konuyla ilgili olarak İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Tunç, Kahramanmaraş katliamını konu alan kitabımın ilki, 2011 yılında 'Maraş Kıyımı' olarak çıktı. O kitapta, öldürülenlerin kim olduğu bilinmiyordu. Bunun gibi bazı eksiklikler tespit ettim. Ardından sahaya çıkarak 1,5 yıl boyunca bölgede dolaşarak Kahramanmaraş katliamında kimlerin öldürüldüğünü tespit eden, onların hayat hikayelerini anlatan, yaşamlarına dair anekdotları içeren 'Beni Sen Öldür Maraş 78' adlı kitabımı yayımladım. Nedim Şener, bu kitabımın arka kapak yazısını yazdı ve ayrıca bu kitap üzerine gazetesindeki köşesinde de bir yazı kaleme aldı. Malatya Cezaevi'nde hırsızlık ve yaralama suçları olan bir kişi, Nedim Şener'in köşe yazısıyla haberdar olduğu kitabım nedeniyle hakkımızda İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulunuyor. Bu kişi, şikayet dilekçesinde kitabı okumadığını belirtmesine rağmen, hiçbir savcı, 'Sen şu kitabı bir oku da, ondan sonra bu iddialar var mı yok mu bir anlayalım' demiyor ve bu konuda hakkımızda kısa sürede somut işlem yapılıyor. Bu suç duyurusu nedeniyle ben ve Nedim Şener geçtiğimiz günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade verdik dedi.

MARAŞ KATLİAMINA DAİR HİÇBİR ŞEYİN ORTAYA ÇIKARILMASI İSTENMİYOR

Konuşmasında, Bu şekilde bize yapılmak istenen şudur; Maraş katliamına dair hiçbir şeyin ortaya çıkarılması istenmiyor diyen Tunç, Bu katliamın açığa çıkması birilerinin işine gelmiyor. Maraş katliamı ya da Türkiye'de yaşatılan diğer katliamlarla ilgili, bunları gerçekleştirenler tarih önünde bir şekilde mutlaka yargılanacaklardır. Bu tür engelleyici tutumlarla bunun engellenmesi mümkün değildir diye konuştu.

Aziz Tunç ayrıca, şikayet dilekçesinde hakkında 'yazar müsveddesi' ve 'sözde yazar' ifadeleri nedeniyle R.T. hakkında suç duyurusunda bulunacağını da açıkladı.

Öte yandan, aralarında İnsan Hakları Derneği'nin de bulunduğu bazı sivil toplum örgütleri de, yazar Aziz Tunç ve Nedim Şener hakkında soruşturma başlatılmasını yaptıkları basın açıklamasıyla kınadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Malatya Cezaevi Kahramanmaraş Aziz Tunç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title