Haberler

Okundu AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (3) "AK Parti'nin ilkeleri, çok net biçimde çizilmiş sınırları, kırmızı çizgileri, politikaları ve istikameti var. Allah'ın izniyle hiçbir fani bu köklü davanın istikametini değiştiremez" "Bu köklü davanın istikametini değiştirmek isteyen, buna yeltenen, buna niyetlenen.

Cumhurbaşkanı adayı, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin ilkeleri, çok net biçimde çizilmiş sınırları, kırmızı çizgileri, politikaları ve istikameti olduğunu belirterek, "Allah'ın izniyle hiçbir fani bu köklü davanın istikametini değiştiremez. Bu köklü davanın istikametini değiştirmek isteyen, buna yeltenen, buna niyetlenen kendini siyaset tarihinin çöplüğünde bulur" dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, MHP'nin, cumhurbaşkanı adayı olduğu için Başbakanlık'tan istifa etmesi çağrısını anımsatarak, Anayasa'nın aday olduğu zaman değil, cumhurbaşkanı seçildiğinde parti ve Meclis ile ilişiğinin kesileceğine hükmettiğini söyledi.

Adaylığının da adaylık sürecinin de Anayasa'ya uygun olduğunun altını çizen Erdoğan, "Bundan kimsenin şüphesi olmasın, kimse de komik arayışların içine girmesin" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde paralel devlet yapılanmasıyla mücadelelerinin kesintisiz devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, 30 Mart yerel seçiminde Erzurum'un AK Parti'ye yüzde 59 destek verdiğini anlatttı. Erdoğan, "Paralel yapıyla mücadelede çok güçlü bir şekilde arkamızda durdu. Pazar günü Erzurum'a gittiğimizde paralel yapıya yönelik bu öfkenin devam ettiğini, ihanet şebekesine karşı Erzurum'un arkamızda olduğunu teyit ettik. Sadece Erzurum değil, 81 vilayet, 77 milyon bizden bunu bekliyor" dedi.

"İhanet şebekesine göz yumanlar bilsin ki..."

Paralel yapıyla mücadelelerini 17 Aralık'tan itibaren her alanda ve her kademede sürdürdüklerini dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu mücadele artarak devam edecek. Cumhurbaşkanı seçilmemiz durumunda, bu mücadele bir üst kademede daha kararlı şekilde ilerleyecek. Yargı içinde hala meselenin ciddiyetinin tam olarak anlaşılmadığını, yargı içindeki paralellerin hala hukuksuzluk peşinde koşmaya çalıştıklarını görüyoruz. CHP ve MHP zaten bu ihanet şebekesini koruyor, kolluyor ve işbirliği yapıyor.

Ne yazık ki içimizde de hala bu yapıya karşı gereken tepkiyi koymayanlar var. Kimi belediyelerde, kurumlarda, bakanlıklarda cesaretle bu işin üstüne gidilmediğini görüyoruz. Devekuşu kafasını kuma gömer. Hiç kimseyi göremediği için onu da kimsenin göremediğini zanneder. Milletim kimin ne yaptığını çok iyi görüyor. Milletim kimin sessiz kaldığını, kimin kafasını kuma gömerek ihanete göz yumduğunu, ihanete ortak olduğunu çok iyi görüyor, biliyor. Bu ihanet şebekesine göz yumanlar, sessiz kalanlar, müsamaha gösterenler bilsin ki biz de milletimiz bunu not etti, not ediyoruz. Millet nezdinde hiçbir eylem hesapsız kalmaz. Milletim zamanı gelince bunun hesabını sorar. Biz de geciktirmeden bunun hesabını sorarız.

İhanet şebekesi de taraftarları da ona müsamaha gösterenler de bilsinler ki eğer cumhurbaşkanı seçilirsek, ihanet şebekesiyle mücadelemiz asla kesintiye uğramaz, asla rölantiye alınamaz. Seçilirsem bizzat şahsım, aynı zamanda yerime gelecek Başbakan arkadaşım bu yapıyla sonuna kadar mücadele edecektir. Bunun herkes tarafından bilinmesini isterim."

"Kulisler, dedikokular başarıya ulaşamaz"

Erdoğan AB adaylık sürecinin, aktif dış politikanın, çözüm süreci ve ekonomik politikaların değişmeden devam edeceğini belirtti.

AK Parti'nin geleceğiyle ilgili olarak hiçbir tartışmaya, hiçbir endişe ve soru işaretine mahal olmadığını defalarca vurguladığını dile getiren Erdoğan, bu konuda yapılan kulislerin, üretilen dedikoduların, fitne ve nifak girişimlerinin başarıya ulaşma imkanı olmadığını söyledi.

AK Parti'nin ilkeleri, çok net biçimde çizilmiş sınırları, kırmızı çizgileri, politikaları ve istikameti olduğunu kaydeden Erdoğan, "Allah'ın izniyle hiçbir fani bu köklü davanın istikametini değiştiremez. Bu köklü davanın istikametini değiştirmek isteyen, buna yeltenen, buna niyetlenen kendini siyaset tarihinin çöplüğünde bulur" diye konuştu.

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimine 1.5 ay kaldığına dikkati çekerek, önce seçimi tamamlayacaklarını, daha sonra partinin geleceğiyle ilgili kararları vereceklerini ifade etti. Verilecek kararın millet ve istikbal için verileceğini vurgulayan Erdoğan, partililere şu çağrıda bulundu:

"Yapılan kulislerin, üretilen dedikoduların tamamı boşa kürek çekmektir, enerji israf etmektir. AK Parti dava partisi olarak, milletin kurduğu, milletin istikamet çizdiği parti olarak sarsılmadan, durmadan ve duraklamadan inşallah yoluna devam edecektir. Birbirimizi kıracak, küstürecek, rencide edecek girişimlerden herkesin büyük bir hassasiyetle uzak durmasını rica ediyorum. Önümüzde seçim varken, enerjimizi başka yerlere sarfetmekten herkesin uzak kalmasını istiyorum. Özellikle partimizi, hükümetimizi, iç ve dış politikamızı yıpratacak eylem ve açıklamalardan uzak durulmasını, sorumlu davranılmasını rica ediyorum."

Erdoğan, TBMM'nin yaz, Ramazan ve seçim arifesi olmasına rağmen çalışmalarını kesintisiz sürdürdüğünü anlatarak, "Bize yakışan da budur" dedi.

Milletin beklediği yasaları çıkarmanın her şeyden önemli olduğunu belirten Erdoğan, "Biz omuzlarımızda taşıdığımız emanetin hakkını vermek için gece gündüz çalışmak durumundayız" ifadesini kullandı. Erdoğan, Meclis'in gündemindeki tasarı ve teklifleri bitirene kadar çalışmaya devam edeceğini, çalışmaların gelecek haftanın sonunda biteceğini tahmin ettiğini sözlerine ekledi.

- TBMM

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Ak Parti Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title