Haberler

Okumak İçin Oturma Eylemi" Etkinliği

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Milli Eğitim İl Müdürülüğü ve Feyyaz Tokar Eğitim Parkı (TEGV), tüm halkı "51. Kütüphaneler Haftası" nedeniyle 1 Nisan'da düzenleyecekleri "Okumak İçin Oturma Eylemi" etkinliğine davet etti.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Milli Eğitim İl Müdürülüğü ve Feyyaz Tokar Eğitim Parkı (TEGV), tüm halkı "51. Kütüphaneler Haftası" nedeniyle 1 Nisan'da düzenleyecekleri "Okumak İçin Oturma Eylemi" etkinliğine davet etti.

YYÜ'nin Atletizm Pisti'nde gerçekleşecek etkinliğe, Van Valisi İbrahim Taşyapan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, kurum amirleri, YYÜ senato üyeleri, üniversite, ilköğretim, lise ve dengi okulların öğrencileri ve tüm halk davet edildi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'de okuma oranı hiç de istediğimiz seviyede değil. Oysa okumayan bir toplumun, ne kadar çalışırsak çalışalım, ileri bir seviyeye ulaşması zordur. Okumak, sadece insanımızı bilinçlendirmez, aynı zamanda huzurlu ve mutlu bir birey olmasına da vesile olur. O nedenle durmadan okumak, yeniden, bıkmadan okumak ve hep okumak zorundayız. Bu etkinlikteki amacımız da yarım saat de olsa kamuoyunun dikkatini okuma eylemine çekmek. Atletizm Pisti'nde yüzlerce öğrenci, öğretim üyesi, öğretmen, birim amiri bir araya gelerek sembolik anlamda ülkemizin bu sorununa dikkat çekmek istiyoruz. Eğer bu etkinlikte on kişiyi dahi okumaya ısındırır veya okuma alışkanlığı edindirirsek ne mutlu bize. Herkesi bu eyleme bir kitapla katılmaya davet ediyorum."

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise başta çocuklar olmak üzere, herkese okuma alışkanlığı kazandırmanın görevlerinin başında geldiğini ifade etti.

Kırekin, "O nedenle bu eyleme destek vermek eğitim-öğretim adına da hayırlı bir iş olacaktır. 1 Nisan'da öğretmen ve öğrencilerimizle üniversitede olacağız" dedi.

Feyyaz Tokar Eğitim Parkı (TEGV) Müdiresi Rezzan Bayram da, yıllardır eğitim kamplarında öğrencilere okumanın önemini anlattıklarını belirtti.

Bayram, "Gönüllülerimiz öncülüğünde çocuklarımızla okuma saati uyguluyoruz. Bu hususla ilgili üniversite ve milli eğitim camiasıyla ortak bir eylemde yer almaktan çok mutluyuz" dedi.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeki Taştan da dünyada okuyan milletlerin her alanda ileri gittiğini vurguladı.

Etkinliğe katılacakların kitaplarını beraberlerinde alana getirmesini isteyen Taştan, şunları kaydetti:

"Çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak, her toplum için geleceğe yapılan en büyük yatırımdır. Sosyal medyanın insanları gittikçe esir aldığı, kitaptan gittikçe uzaklaştığımız, kitaba dokunmadığımız ve kitabın kokusunu unuttuğumuz çağımızda, kitaba dokunmak, kitabın ve okumanın değerini bilmek, nefes almak kadar önemlidir. YYÜ Rektörü Battal'ın bu büyük projeye öncülük etmesi, senatoya bu meseleyi taşıyarak okumanın önemine vurgu yapması, üniversitemiz ve insanlık adına büyük bir kazançtır. Başta kendisine ve bu projeye destek veren herkese teşekkür ederim."

Kaynak: AA / Yerel

Peyami Battal Bekir Kaya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title