Haberler

    Okuma-yazma Öğrenip Liseli Oldu

    Bayraklı Belediyesi, 23 mahalledeki 27 semt evinde, okuma-yazma öğrenmek isteyenlerin kayıtlarını alıyor.

    Bayraklı Belediyesi, 23 mahalledeki 27 semt evinde, okuma-yazma öğrenmek isteyenlerin kayıtlarını alıyor. Belli bir sayıya ulaşıldığında ise kurs açılıyor. Kurslarda, kursiyerlerle birebir ilgileniliyor, gerekirse evlerine gidilerek destek veriliyor. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, son olarak Nafiz Gürman Mahallesi'nde kursiyerlere sertifikalarını verdi.

    "İSTEDİĞİNİZ ZAMAN KURS AÇALIM"

    Belediye tarafından açılan okuma-yazma kurslarından şimdiye kadar 285 kişinin mezun olduğuna dikkat çeken Başkan Karabağ, "Bu gerçekten önemli bir rakam. Bu kursu bitirenlerle bir araya geldiğimizde, 'Adeta yeniden doğduk' diyor. Çevrenizde okuma yazma bilmeyenleri bize yönlendirin. İstedikleri zaman kurs açalım. Dünyanın en kötü şeyi okuma yazma bilmemek. Kursa katılan Hediye Kurt önemli bir örnek. Kurslarımızda okuma-yazmayı öğrendi. Sonra azmetti ilkokul ve ortaokulu dışarıdan bitirdi. Şimdi liseli. İnsan azmedince her şeyi başarır" dedi.

    "LİSE BİTİNCE SIRA ÜNİVERSİTEDE"

    Açılan kurslar sayesinde okuma-yazma öğrenen, ardından dışarıdan ilkokul ve ortaokulu bitiren, şu anda yine açıktan lise 10. sınıfı okumaya devam eden dört çocuk annesi Hediye Kurt, "Ben okuyamadım, kardeşlerim okudu. Belediyenin kursu olduğunu öğrenince hemen başvurdum. Okuma-yazma bilmemek içimde kalmıştı. Fırsat bulunca kaçırmadım. Bitirince komşuların teşviki ile dışarıdan okumaya karar verdim. İlkokul ve ortaokulu bitirdim. Şimdi 10. sınıfı okuyorum. En büyük çocuğum, 9. sınıfta. Ben ondan ileride olduğum için bana yardımcı olamıyorlar. Liseyi bitirince dışarıdan üniversite de okuyabilirim. Çalışınca her şey oluyor" dedi. Semt merkezindeki kadınlara da seslenen Kurt, "Sizin her zaman okumanızı istiyorum. Bundan hiç korkmayın. Her zaman okuyun. Okumak size çok şey kazandırır. Artık sertifikalarınızı aldınız. Eşiniz sizinle ilgili, 'eşim cahildir' demesin. Bunu dedirtmeyin. Benim eşim hiçbir zaman böyle bir şey demedi. Beni teşvik etti. Ben her şeye sıfırdan başladım. İlkokulu ortaokulu hepsini dışarıdan okuyorum. Çok mutluyum. Bayraklı Belediyesi'nin vermiş olduğu kurstan dolayı sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Belediyemiz fırsatı sunuyor. Bunu herkesin değerlendirmesi gerekiyor. Hepiniz gençsiniz, lise, üniversite hepsini okuyabilirsiniz. Bunu yapabilirsiniz" dedi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Hasan Karabağ Bayraklı Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title