Haberler

Okuma Yazma Öğrendiler Hayatları Değişti

Görüntü Dökümü : Sınıftan genel görüntüler Fatma Budak'ın konuşması Gülsüm Özdemir'in konuşması Zeynep Yıldırım'ın konuşması Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun konuşması Okuma yazma öğrendiler hayatları değişti Gaziantep'te Şahinbey Belediyesinin açtığı kurs sayesinde okuma ve yazmayı öğrenen kadınların azmi takdir topladı Kursiyerlerden 56 yaşındaki Budak: "Bizim için geç oldu ama okuma yazma öğrendiğim için çok sevinçliyim, keşke daha önce kursa gitseydim" Zeynep Yıldırım: "Gerçekten bu kurs sayesinde hayatım değişti, böylece yaşadığım birçok zorluğu atlattım" Şahinbey Belediyesi tarafından açılan kursta okuma yazma öğrenen kadınlar, aldıkları kısa süreli eğitim sayesinde geçmişte yaşadıkları sıkıntıları geride bırakıyor.

Görüntü Dökümü :

Sınıftan genel görüntüler

Fatma Budak'ın konuşması

Gülsüm Özdemir'in konuşması

Zeynep Yıldırım'ın konuşması

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun konuşması Okuma yazma öğrendiler hayatları değişti

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesinin açtığı kurs sayesinde okuma ve yazmayı öğrenen kadınların azmi takdir topladı

Kursiyerlerden 56 yaşındaki Budak:

"Bizim için geç oldu ama okuma yazma öğrendiğim için çok sevinçliyim, keşke daha önce kursa gitseydim"

Zeynep Yıldırım :

"Gerçekten bu kurs sayesinde hayatım değişti, böylece yaşadığım birçok zorluğu atlattım"

Şahinbey Belediyesi tarafından açılan kursta okuma yazma öğrenen kadınlar, aldıkları kısa süreli eğitim sayesinde geçmişte yaşadıkları sıkıntıları geride bırakıyor.

Şahinbey Belediyesi Selçuklu Sosyal Tesisi'nde açılan okuma yazma kursu, kadınlardan ilgi görüyor. Yaklaşık 3 bin kadının okuma ve yazma öğrendiği kurs, yıl boyu devam ediyor.

Kurs sayesinde okuma yazma öğrenen kadınların mutluluğu ise yüzlerine yansıyor. Aldıkları kısa süreli eğitimle geçmişte yaşadıkları sıkıntıları geride bırakan kadınların azmi ise takdir topluyor.

Kursiyerlerden 56 yaşındaki Fatma Budak, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrenci olmanın ne demek olduğunu şimdi anladığını söyledi.

Okuma ve yazma bilmediği için geçmişte birçok problemle karşı karşıya kaldığını anlatan Budak, "Maaşımı bankadan alıyorum ve her defasında mühürle işlem yapıyordum. İlk kez imzayla maaşımı aldım ve çok mutlu oldum. Bizim için geç oldu ama okuma yazma öğrendiğim için çok sevinçliyim, keşke daha önce kursa gitseydim" dedi.

Gülsüm Özdemir ise evin en büyük çocuğu olduğu için okula gidemediğini anlattı.

Kurs sayesinde hayalini gerçekleştirdiğini dile getiren Özdemir, "Çocuklarım da bana yardımcı oluyor, çok güzel bir duydu. Artık dolmuşa rahat binebiliyorum, hastaneye gittiğimde zorluk yaşamıyorum" ifadelerini kullandı.

Hacer Özkan ise kreşe giden 2 çocuğuyla kursa geldiğini vurguladı.

Zeynep Yıldırım da okuma yazmayı öğrendikten sonra hayata bakışının değiştiğini belirtti.

Çocuklarının veli toplantılarında çok zorlandığını aktaran Yıldırım, "Çoğu zaman mazeret bildirir, veli toplantılarına gitmezdim. Şimdi ise her okuldaki her programa katılmaya çalışıyorum. Gerçekten bu kurs sayesinde hayatım değişti, böylece yaşadığım birçok zorluğu atlattım" dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise İslam dininin ilk emrinin "Oku" olduğunu hatırlattı.

Belediye olarak eğitime büyük önem verdiklerini dile getiren Tahmazoğlu, şöyle konuştu:

"Şu anda 73 tesiste 40 ayrı branşta kurs veriyoruz. Bunlardan en önemlisi ise okuma ve yazma kursu. Özellikle kadınlarımızın okuma ve yazmalarını istiyoruz. Onların yaşadığı sıkıntıları biliyoruz ve elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Şimdiye kadar 3 bine yakın kişinin okuma yazma öğrenmesi ise bizleri mutlu etti."

Kaynak: AA / Güncel

Şahinbey Belediyesi Zeynep Yıldırım Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title