Haberler

Okuma ve Yazma Öğrenen Vatandaşlar Sertifikalarını Aldı

Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü'nün düzenlediği Okuma-Yazma Kursu'nun Sertifika Töreni, Yakuplu Sosyal Tesisleri'nde Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımı ile gerçekleşti. Başkan İmamoğlu, yapılan sınavı geçerek sertifika almaya hak kazanan 33 vatandaşa belgelerini tek tek teslim etti.

Eğitimde gösterdiği başarı ile adından sıkça söz ettiren Beylikdüzü'nde birçok proje hayata geçiyor. Özellikle kadınlara yönelik çok sayıda hizmet üreten Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, düzenlediği Okuma- Yazma kursu ile okuma-yazma bilmeyen vatandaşlara bu beceriyi kazandırıyor. Son alarak eğitim verdikleri vatandaşlardan sertifika almaya hak kazananlar için Okuma- Yazma Sertifika Töreni düzenleyen müdürlük, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımı ile sertifikaları 33 kursiyere teslim etti. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Muazzez Akbaba ise eğitimlerde yola devam edileceğini ve verimli bir proje gerçekleştirdiklerini ifade etti.

"NE MUTLU Kİ SİZE VESİLE OLDUK"

Başkan İmamoğlu, çok değerli bir manzara ile karşı karşıya kaldığını belirterek kursa katılan vatandaşları tebrik etti. Annesinin de okuma yazma bilmediğini, 80'li yıllarda kursa başladığını ve öğrendiğini söyleyen İmamoğlu, "O dönemde kör iken gözlerim açıldı şeklinde bir tabiri vardı annemin. Dünyayı şimdi görmeye başladım derdi. Ben de onun bir evladı olarak sizin yaşadığınız bu tecrübeyi çok iyi anlayabiliyorum. Ne mutlu bize ki size vesile olduk" diye konuştu.

"MEKTUPLARINIZI KİTAP HALİNE GETİRELİM"

Gösterilen azmin çevrede okuma yazma bilmeyen dostlar, komşular varsa onlara da anlatılmasını ve bu kurslara katılmalarının sağlanmasını isteyen İmamoğlu, "Bunu büyük bir seferberlik olarak kabul edelim ve tüm Beylikdüzü'ne yayalım. Cesaret edemeyen vatandaşlarımız var. Farkındayım. Onları ikna edelim, bu eğitimlere davet edip, faydalanmalarını sağlayalım" şeklinde konuştu. İmamoğlu ayrıca kursiyerlerden gelen güzel mektupları okuduğunu ve çok mutlu olduğunu ifade ederek "Bu süreçten onur duydum. Teşvik etmek adına sizler de uygun görürseniz bu güzel mektuplarınızı bir kitap haline getirelim. Duygularınızı orada anlatın, insanlar baksın ve cesaret kazansınlar. Artık hepiniz bizim eğitim gönüllümüzsünüz" dedi.

Başkan İmamoğlu, Sertifika Töreni'nde dedesiyle olan çok anlamlı bir anısını da anlattı. İmamoğlu, "Ben 6-7 yıl büyük dedem ile yaşadım. O, İstiklal Savaşı gazisiydi. Bize okuyup yazabilmenin ne kadar önemli olduğunu söylerdi. Düşünün ki cephede bir mektup yazdınız. İnsanı çileden çıkaran okuma yazma bilmeyen eşime bu mektubu kim okuyacak endişesidir. ya da eşimden bana mektup gelmiş, acaba o mektubu eşim kime yazdırdı? Veyahut mektubu yazan kişi eşimin dediğini mi yazdı, benim yazdığımı eşime olduğu gibi mi okudu? Dedem işte bu insanı çıldırtır diye anlatırdı. Okumanın yazmanın kıymetini böyle bir örnekle ortaya koyardı" şeklinde konuştu. Ardından herkesi kutlayarak tüm katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beylikdüzü Belediyesi Ekrem İmamoğlu Yakuplu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title