Haberler

Balıkesir'de 180 Öğrenciye Ücretsiz Kurs Verilecek

Güncelleme:

Gönen ilçesinde maddi durumu zayıf olan öğrencilere ücretsiz olarak hizmet verecek olan okuma salonu açıldı.

Balıkesir'in Gönen ilçesinde maddi durumu zayıf olan öğrencilere ücretsiz olarak hizmet verecek olan okuma salonu açıldı. Gönen Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin girişimiyle açılan ve ilçenin ilk okuma salon olan Yeni Ümit Eğitim Merkezi'nde 180 öğrenciye gönüllü öğretmenler tarafından kurs veriliyor.

Gönen'in Akça Ali Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde hizmet veren Yeni Ümit Eğitim Merkezi'nde üç adet sınıf ve oyun salonu da bulunuyor. Merkezde 14 öğretmen gönüllü olarak hizmet veriyor. Merkezde hafta sonları deneyimli öğretmenler gözetiminde 6,7 ve 8. sınıf öğrencilerine temel dersler olan Türkçe, matematik, fen, sosyal ve İngilizce konularında ders takviyesi yapılıyor. Ayrıca evinde uygun çalışma ortamı bulamayan öğrencilere de hafta içinde rahat bir ortamda etüt imkânı sağlanıyor.

Yeni Ümit Eğitim Merkezi'nin açılışı nedeniyle düzenlenen törene Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yılmaz, Ticaret Odası Başkanı Hasan Özçağlayan, CHP İlçe Başkanı Bülent Birgül, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Mutlu, MHP İlçe Başkanı Süleyman Kardaş, Kariyer Özel Eğitim A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Şendal, veliler ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Kariyer Özel Eğitim A.Ş. Genel Müdürü Şendal, Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde eğitim verecek olan merkezin 180 öğrenci kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Şuana kadar 200 öğrencinin merkezden yararlanmak için başvuruda bulunduğunu belirten Şendal, "Gönen ve çevresinde dershaneye gidemeyen öğrencilere tamamen ücretsiz olarak eğitim verecek olan Yeni Ümit Eğitim Merkezi, İnşallah geleceğimizin adresi olacak. Eğitimle alakalı cehalet ön kötü arkadaş, ilim en vefalı yoldaştır. Bir milletin geleceği hakkında kehanette bulunmak isteyenlerin o milletin gençlerine verilen terbiyeye bakmaları lazım." dedi.

Geleceğin nesillerinin güzel yetiştirilerek, milli ve manevi değerlerin verilmesi halinde geleceğimizin de güzel olacağını ifade eden Mustafa Şendal, "Emanet edeceğimiz nesiller güzel olunca geleceğimiz de parlak olacak. Günümüzde toplumun yüz karası sayılan sıkıntılı yetişmiş nesiller dün terbiyelerinde ihmal gösterdiğimiz çocuklardır. Bilmem ki bugünkü ihmallerimiz yüzünden yarın sokaklarımızı ne türlü nesillerin dolduracağını hiç düşünmedik mi? Siz değerli halkımızın talepleri doğrultusunda bu hizmetlerin yaygınlaştırılması ve kapasitelerinin artırılması hedeflenmektedir. Merkezimizin açılmasında katkıları olan kaymakamımıza, belediye başkanımıza, ilçe milli eğitim müdürümüze, halk eğitim merkezi müdürlüğüne ve eğitim gönüllerimize teşekkür ederiz." dedi.

Gönen Belediye Başkanı Yakar, konuşmasında eğitime katkı sağlayacak bu tür kurumların sayılarının artması gerektiğini söyledi. Başkan Yakar, "Gönen için hayırda buluştuk, hayırlı bir iş için bir araya geldik. İnşallah Gönen'e her noktada katkı sağlayacak bu tip eğitim kurumlarının yine bir yenisini hep birlikte açılışını gerçekleştiriyoruz. Hayatta eğitim doğumla başlıyor ve ölene kadar devam ediyor. Günün koşullarına göre değişkenlik gösterse de bu tip eğitim anlayışlarına bizler ayak uydurup, bu değişimi yakalamak durumundayız. İnşallah yeni nesillerin yetişmesine katkılar sağlayacak. Eğitim kurumu olan etüt merkezi de İnşallah gençlerimizin daha iyi koşullarda yetişip, gelecekte kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi kararlarını verebilen ve kendini sorgulayabilen nesillerin yetişmesine de vesile olacak. Bu bizi gerçekten son derece memnun ediyor. Bu tür kurumların sayısının Gönen'de artmasını arzuluyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Gönen'imize hayırlı olur." diye konuştu.

Törende vatandaşlara pilav, ayran, aşure ve lokma ikram edildi. Yapılan duadan sonra protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti. Sınıfları gezen protokol üyeleri, öğrencilerle aynı sıraya oturup sohbet etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüseyin Yakar Balıkesir Gönen Akça Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title