Haberler

Okuma Azmi

Doğuştan Kol ve Bacakları Bulunmayan 7 Yaşındaki Umut Can Aydın'ın Okuma Azmi Görenleri Duygulandırıyor.

Doğuştan kol ve bacakları bulunmayan 7 yaşındaki Umut Can Aydın’ın okuma azmi görenleri duygulandırıyor.

Öğretmen olmak istediğini söyleyen Umut Can Aydın’a Korgan Belediye Başkanı Mahmut Ali Akkiraz, yardım elini uzattı. Umut’un herkese örnek olması gerektiğini söyleyen Başkan Akkiraz, kendisine her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Korgan’ın Karakoyunlu Mahallesi'ndeki Merkez İlköğretim Okulu 1'inci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Umut Can Aydın'ı, doğuştan kol ve bacakları olmadığı için ailesi okula getiriyor. Umut Can Aydın, arkadaşları gibi sırada oturarak öğretmenini can kulağıyla dinliyor. Umut Can Aydın’ın okuma azmi ve gayreti ise hem öğretmenleri hem de ilçe halkı tarafından takdirle karşılanıyor. Umut Can Aydın öğretmen olmak istediğini belirterek, “Arkadaşlarım ve öğretmenlerim bana çok yardımcı oluyor. Kalemi boynuma sıkıştırarak deftere yazmaya çalışıyorum. Tahtaya yazılanı okuyabiliyorum” dedi.

Umut Can'ı okulda ziyaret eden Korgan Belediye Başkanı AKP'li Mahmut Ali Akkiraz ise Aydın’ın herkese örnek olması gerektiğini belirterek, “Onun okuma azmi ve isteği beni çok duygulandırdı. Umut’a her türlü yardımı yapmaya hazırız. Onun bu arzusu hepimiz için gurur verici. Okuması için de ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Umut Can Aydın’ın öğretmeni Mustafa Yiğen ise, öğrencisinin öğrenme isteğini takdir ettiğini ve elinden geldiği kadarıyla kendisine yakın ilgi göstermeye çalıştığını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title