Haberler

Öğretmen ve Öğrencileri 500 Bin Liralık Deterjan Üretip Sattı

Güncelleme:

Samsun'da Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki Kimya Teknolojisi Alanı öğrencileri ve öğretmenleri ürettikleri deterjanlardan 500 bin liralık gelir elde etti.

Samsun Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenci ve öğretmenlerin ürettiği deterjanlar, hastanelerin ve askeri birliklerin tercihi oluyor. Okul, 2015 yılında 500 bin liralık deterjan satışı gerçekleştirdi.

11 ÖĞRETMEN, 21 ÖĞRENCİ ÇALIŞIYOR

Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan ve 1977 yılında kurulan Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki Kimya Teknolojisi Alanı öğrencileri ve öğretmenleri 1989 yılından bu yana ürettiği ve okulun ismini taşıyan deterjanlarla, kamu ve özel hastanelerin, vakıfların ve askeri birliklerin tercihi oluyor.

Kimya Teknolojisi Alanı Laboratuvarı'nda 11 öğretmen ve 21 öğrenci tuz ruhu, kireç sökücü, sıvı bulaşık deterjanı, yüzey temizleyici, köpük sabun, lavabo temizleyici, oda parfümü, çamaşır suyu, sıvı el sabunu, anti bakteriyel sıvı sabun, cam silici, çamaşır yumuşatıcısı, yağ çözücü ve kolonya üretiyor. Okulun 2015 yılında bu ürünlerden 500 bin liralık satış gerçekleştirdiği açıklandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI ONAYIYLA ÜRETİM

Üretim ve satışlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Saraç şunları söyledi: "Okulumuz 1989 yılında üretime geçti. 2014 yılında üretimimiz Sağlık Bakanlığı ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın resmi onaylarıyla üretime devam etmektedir. Bu öğretim yılında 28 çeşit sıvı deterjan ve el sabunu üretimi yapılmaktadır. Kimya alanına ürettiğimiz malzemelerden Milli Eğitim Müdürlüğü'müze bağlı okullarımız, ilimizdeki sosyal yardımlaşma vakıfları, kamu hastaneleri, askeri birlikler yararlanıyor. Bölümümüzdeki laboratuvarda 11 öğretmenimiz görev almakta. Bunlara ek olarak da 21 öğrencimiz çalışmakta. 2015 yılında 500 bin lira dolayında ciromuz var. Buradan elde edilen kârdan öğrenci ve öğretmenlerimize katkı sağlanıyor. Okulumuzdaki üretimden isteyen herkes faydalanabilir ve alabilir. İlgi ve talep çok olursa yerlerine kadar da ulaştırabiliyoruz."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Atakum Samsun Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (20)

Recep Atli:

Güneydogudada gencler daga cikip cinayet isliyor. Nerede hata yaptiniz ey kürt halki?

16
1
yanıtYanıtla
MARKA DA SÜPERMİŞ:

Helal olsun size, fitne fesat düşünüp dağa çıkanlara kapak olsun, hiç olmazsa vatana millete faydalı birşeyler yapıyorsunuz. . Alnınızdan öpüldünüz tek tek.

13
2
yanıtYanıtla
anti odun:

parasını banamı veriyorlar veya bir faydasınımı görecek yada beelşmi verecekler ? yok ! o halde çokta tııınnnn !!!

1
14
yanıtYanıtla
anti anticiler:

adından belli odun

yanıt2
yanıt1
Hadi bakalım Mobil-IOS:

Tuh keşke yayınlamasalardı şimdi yüzde doksan vergi alırlar çocuklardan !

11
0
yanıtYanıtla
xyz:

İşte eğitim bu Avrupada uygulamalı eğitim. Üniversiteler eğer şimdiye kadar bu şekilde olsaydı. Eğitim bedava olurdu. Ama üniversiteler başka yollara saptı. . .

9
1
yanıtYanıtla
x:

Emeğinize sağlık . . . .

8
0
yanıtYanıtla
Ömer Ali:

Online satış yapın bizde alalım destek olalım milletimize. . . . .

7
1
yanıtYanıtla
MERT:

LAİK, ÇAĞDAŞ, UFKU AÇIK ÖĞRETMENLER HERZAMAN BAŞTACIMIZDIR.

7
1
yanıtYanıtla
gayserili:

Yorumu göndere basmadan önce yazdiklarini bir oku kardes. Laikle alakasi ne? Deterjan ögretmenin laik degilse temizlemekten vaz mi gececek?

yanıt3
yanıt0
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title