Haberler

Okulların Temizlik Sorunu Meclis Gündeminde

İstanbul'da bulunan 1295 İlköğretim Okulunun temizlik poersoneli bulunmaması bu okullarda temizlik sorunu yaşanmasına neden oluyor.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına 2 aydan daha az bir süre kalmasına rağmen, okullarda yaşanan sorunların şu ana kadar çözülmemiş olması kafaları karıştıtıyor. Çözüm bekleyen sorunların belki de en büyüğü temizlik, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de okullarda yaşanan temizlik sorununu hazırladığı önergeyle Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya sordu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Öğüt'e verdiği yanıt, sorunun boyutunu gözler önüne serer nitelikteydi.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, İstanbul'da ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokulu olmak üzere 2 bin 625 ilköğretim okulu bulunduğunu ve bu okullardan sadece bin 268'inde kadrolu hizmetli olduğunu söyledi. Bu rakam bin 295 okulda da düzenli görev yapan bir temizlik personelinin olmadığını gözler önüne seriyor.

Nabi Avcı bakanlık tarafından il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine veya okul müdürlüklerine de ödenek gönderildiğini, okul aile birliği aracılığı ile bu ödenekle geçici hizmet elemanı istihdam edilebileceğini ifade etti.

Öğüt'ün, okulların temizliğinin neden taşeron firma eliyle yaptırıldığı ve öğrenci velilerinin okul temizliğine yardım etmesi hususunda Bakanlığın görüşlerinin ne olduğu sorularını yanıtsız bırakan Bakan Avcı, temizlik hizmet alımı ile ilgili kendilerine ulaşan bir şikayet olmadığını da ifade etti.

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Kadir Gökmen Öğüt Nabi Avcı İstanbul Eğitim Haberler

500

Yorumlar (2)

filizmobilWeb@haberler.com:

Ben sgtsız çlşttırıyorl habrr veriyor r kimi

0
0
yanıtYanıtla
filizmobilWeb@haberler.com:

Nasıl şikayat yok beni sgtsız çlştırıyolar kim haber veryor sanki

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title