Haberler

Okulların Temizliği İçin 9 Aylığına 200 İşçi İstihdam Edilecek

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, okulların temizliğinin yapılması amacıyla Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 9 aylığına 200 işçinin istihdam edileceğini bildirdi.

Coşkun, 2013-2014 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Şaban Temüge Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında, AK Parti iktidarı döneminde eğitim öğretime büyük önem verildiğini söyledi.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasından bu yana okullarda incelemelerde bulunduğu bilgisini veren Coşkun, şöyle konuştu:

"Gidebildiğimiz yerlere kadar gittik. Önemli bir sorunla karşılaşmadık ancak temizlik ve güvenlik konularında sıkıntı var. Bu iki şeyle sık sık karşılaştık. Velilerimizin temizlik yaptığını gördüm. Buna hem üzüldüm hem de sevindim. Velinin zorda kalmadıkça bunu yapmaması lazım ama içten yapıyorsa da bu çok güzel bir şey, çok duyarlı bir hareket. Bu problemle alakalı aldığımız hayırlı haberi kamuoyumuzla paylaşmak istedik. Okullardaki temizlik ve güvenlik sıkıntısı çözüldü. Okulların temizliğini yapacak hizmetli alımı konusunda müjdeli haberi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten aldım. TYÇP kapsamında 200 kişi 9 aylığına istihdam edilecek."

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman da Yalova'daki okullarda temizlik yapacak personelin azlığına dikkati çekti. Bu sorunun geçen yıl TYÇP ile çözüldüğünü hatırlatan Yurtman, "Bu yıl Bakanlıkça bu projeye dahil olmadığımızı öğrendik. Vekilimiz de konuyla ilgili sıkıntıyı Bakanlığa iletti ve bu sorun çözüldü" ifadesini kullandı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erhan Dede ise istihdam edilecek 200 geçici işçinin okullara dağıtımını, Vali Esengül Civelek ve Milletvekili Coşkun ile yapacaklarını anlattı.

Geçen yıl TYÇP kapsamında 869 kişinin, 9 aylığına istihdam edildiğini anımsatan Dede, şunları kaydetti:

"Geçen yıl yaklaşık 22 kurum ve kuruluşla bu program kapsamında çalışma yapıldı. Uzun süre işsiz kalanlara istihdam sağlayan proje, kamuoyunda yanlış anlaşılıyor. Sürekli bir istihdam sağlamıyor, 9 ay sonra program bitiyor. Bu 200 kişinin tespiti de kurumumuz aracılığıyla yapılacak ve hepsi Yalovalı olacak. Temizlik, bakım ve onarım işlerinde istihdam edilecekler. Herhangi bir büro hizmetlerinde istihdam edilmeleri mümkün değil."

Toplantıda, ilçe milli eğitim müdürleri hazır bulundu. - Yalova

Kaynak: AA / Yerel

Temel Coşkun Faruk Çelik Ak Parti Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title