Haberler

Okulların Geç Açılması Fındık Üreticisine Yarayacak

Türkiye'de okulların açılış tarihinin Kurban Bayramı'ndan sonraya ertelenmesinin fındık üreticisine zaman kazandıracağı ve ürünün pazara inmesini geciktirerek fiyatlarda artışa neden olacağı belirtildi.

Türkiye'de okulların açılış tarihinin Kurban Bayramı'ndan sonraya ertelenmesinin fındık üreticisine zaman kazandıracağı ve ürünün pazara inmesini geciktirerek fiyatlarda artışa neden olacağı belirtildi.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulların geç açılacak olmasının fındık üreticisi için bir avantaj olduğunu söyledi.

Karan, halen orta ve yüksek kolda fındık hasadının devam ettiğini belirterek, hasadını tamamlayan üreticilerin ise harmanda mahsulünü kurutma telaşında olduğunu söyledi.

Okulların açılmasına bir ay gibi süre olduğuna işaret eden Karan, "Okulların geç açılması üreticinin işlerini aceleye getirmeden rahatlıkla yapmalarını sağlayacak, ayrıca pazara birden fındık inmeyeceğinden fiyatların yükselmesine vesile olacaktır" dedi.

Yeni eğitim öğretim yılının 28 Eylül'de açılacak olmasının gurbetçilerin yüzünü güldürdüğünü belirten Karan, şunları kaydetti:

"Çocuklarının okul telaşında olan gurbetçi ve üreticilerimiz, okulların geç açılacak olmasında dolayı, alelacele ürünü pazara indirip ucuz satmak zorunda kalmayacaktır. Bu da fındık fiyatına olumlu yönde yansıyacaktır. Sezonu 12 liradan açan fındık fiyatı şu anda 13 liraya kadar alıcı bulmaktadır. Biz inanıyoruz ki fiyatlar bu rakamların üzerinde seyredecektir."

Karan, hiç kimsenin üreticinin bin bir zahmetle bir araya getirdiği ürününü ucuza almanın hesapları yapmaması gerektiğini vurgulayarak, "En az 15 liranın altında bir fiyatı kabul etmiyoruz. Üreticilerimiz de mecbur kalmadıkça bu fiyatın altında ürünü satmasın ve kesinlikle emanete bırakmasın. Emanete bırakılan fındıklar sezona sermayesiz başlayan fabrikaların tedariki demektir" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Kurban Bayramı Giresun Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title