Haberler

Okulları Değiştirilen Öğrenciler ve Velilerden Tepki

Canik Başkonak İlkokulu’nda okuyan öğrencilerin velileri, çocuklarının okullarının değiştirilmesine tepki göstererek basın açıklaması yaptı.

Canik Başkonak İlkokulu'nda okuyan öğrencilerin velileri, çocuklarının okullarının değiştirilmesine tepki göstererek basın açıklaması yaptı.

Canik'in Gölalan Mahallesi sakinleri, çocuklarının okuduğu Tuzaklı İlkokulu'ndan Başkonak İlkokulu'na taşınmasını tren garından valilik önüne kadar yürüyerek protesto etti. Valilik önünde basın açıklamasında bulunan veliler, kendilerine hiçbir haber verilmeden böyle bir uygulamanın yapıldığını belirterek, çocuklarının eski okullarına gönderilmemesi durumunda yeni okullarına göndermeyeceklerini söylediler.

Konuyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan öğrenci velisi Engin Erdoğan (38), "Çocuklarımızın okulu değiştiriliyor ama bize haber verilmiyor. Biz ve çocuklarımız Başkonak Okulu'nu istemiyor. Geçen sene de böyle bir uygulama yaptılar ama çocuklarımızı eski okuluna geri gönderdiler. Bir orada bir burada çocuklarımızın da psikolojisi bozuldu. Tuzaklı İlkokulu olmazsa herhangi başka bir okula da razıyız. Çocuklarımızın kesinlikle Başkonak Okulu'na gönderilmesini istemiyoruz. Bizim çocuklarımız Başkonak'ta dışlanıyor. Çocuklarımız eski okuluna gönderilmezse okula göndermeyi düşünmüyoruz. Ben zaten 15 sene önce çocuklarımızın 1'er senesini yedik. Çocuklarımı o okula göndermedim. 1 sene eğitimden mahrum kaldılar. Biz çocuklarımızın tekrar Tuzaklı'ya gitmesini istiyoruz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Tuzaklı İlkokulu'nda okuyan 16 öğrencinin yapılan müfettiş denetlemeleri sonucunda kamu zararı olmaması nedeniyle ve fiziki koşullarının daha iyi olması sebebiyle Başkonak İlkokulu'na müfredat gereği taşındığı öğrenildi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Canik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title