Haberler

    Okulları Bombalananlar Sessiz

    Güncelleme:

    İsrail'in Gazze'de okullarını hedef aldığı BM, İsrail'in saldırılarına tepkisiz kaldı.

    İçişleri Bakanlığı, "Filistinli sığınmacıların bulunduğu UNRWA'ya bağlı birkaç okula düzenlenen bombardımanda onlarca şehit verildi. Son olarak Gazze'nin kuzeyindeki Ebu Huseyin adlı okul bombalandı. Ne yazık ki UNRWA'dan ne bir kınama ne de bir suçlama geldi. UNRWA'ya İsrail'in işlediği suçlara karşı sorumluluğunu üstlenme ve çocuk, kadın ve silahsız sivil onlarca Filistinlinin hayatını kaybettiği saldırılara karşı sessizliğini bozma çağrısı yapıyoruz" açıklamasında bulundu.

    İsrail ordusunun, gece Filistinli sığınmacıların bulunduğu Gazze'deki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) bağlı bir okula düzenlediği bombardımanda ilk belirlemelere göre 23 kişi hayatını kaybetmiş, en az 100 kişi yaralanmıştı.

    25 Temmuz'da ise UNRWA'nın Gazze'nin Beyt Hanun bölgesinde bulunan okulununu da hedef almış ve saldırıda en az 15 Filistinli ölmüş, 200 kişi de yaralanmıştı.

    Daha sonra ise İsrail yaralıların kaldırıldığı Gazze'deki bir hastaneyi de hedef almış, burada da çok sayıda Filistinli yaşamını yitirmişti.

    Sadece 'dehşete düştüler'

    BM Genel Sekreteri ban Ki-moon üst üste yapılan saldırıların ardından sadece 'dehşete düştüğünü' söylemekle yetindi, İsrail'e açık bir eleştiriden ise sakındı.

    Saldırıdan sonra Twitter üzerinden açıklama yapan UNRWA Sözcüsü Chris Gunness ise, Beyt Hanun'daki okullarının koordinatlarını İsraille çok önceden resmi olarak paylaştıklarını söylemişti

    Bu tepkiler dışında İsrail'in çok açık biçimde sivillerin sığındığı belli olan bu okulları hedef almasına BM'den bir kınama veya ciddi bir eleştiri gelmedi.

    Saldırıların başladığı 7 Temmuz'dan bu yana İsrail'in hava, kara ve denizden sürdürdüğü operasyonlarında 252'si çocuk, 94'ü kadın ve 50'si yaşlı bin 260 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca bin 980'i çocuk, bin 175'i kadın ve 259'u yaşlı 7 bin 100 kişi yaralandı.

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Birleşmiş Milletler İçişleri Bakanlığı İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

    title