Haberler

Okullarda Saç Yasağı: Hani Bakanımız da Müdürlerin Saçını Kesecekti

Türkiye'de yeni eğitim-öğretim yılında serbest kıyafet uygulaması velilerin tercihine bırakıldı ancak öğrencilerin saç boyutundaki belirsizlik okula alınmayan öğrenci ve velilerini çileden çıkardı.

Şikayetvar'ın haberinde "Geçen yıl eski Milli Eğitim Bakan'ı Ömer Dinçer'in "Okullarda saç uzatmak serbest' açıklamasından sonra sevinen öğrenciler yeni eğitim-öğretim yılında eski yasakla karşı karşıya kaldı. Okul yöneticileri saç yönetmeliği hakkında okullara bir yazı ulaşmadığını öne sürerek uzun saçlı öğrencileri okula almadı. Bazı illerde Milli Eğitim Müdürleri "Bakımlı ve temiz olmak şartıyla, öğrencilerin saçlarından dolayı okul kapısından geri çevrilmesi söz konusu olmayacak' derken birçok ilde saçları uzun olan öğrenciler okula alınmadı" denildi.

-"ALO 147'YE ULAŞAMIYORUZ"-

Geçen yıl Milli Eğitim Bakanı'nın yaptığı açıklamadan sonra bu yıl yaşanan karışıklığa çözüm arayan velilerin, Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi Alo 147'yi günlerdir aradıklarını ancak ulaşamadıklarını ifade ettikleri belirtilen açıklamada, saçlarını kestirmek istemeyen öğrencilerin şikayetleri şöyle sıralandı:

-"HANİ BAKANIMIZ DA MÜDÜRLERİN SAÇINI KESECEKTİ?"-

"Eski Milli Eğitim Bakan'ı Ömer Dinçer açıklama yapmıştı. "Saç uzatmak artık yasak değil, saçlarınıza karışan müdürler olursa ben de onların saçlarını keseceğim' demişti. Şimdi okullarda müdürlerimiz çok sert bir şekilde saçlarımızı kestirmeye zorluyor. Serbest kıyafete geçilmemesini anlıyorum içimizde durumu iyi olanlar da var olmayanlarda, ama "Demokratik sistemin içinde yer alan otoriter bir kural olan bu kuralı yumuşatmak lazım' denmişken lütfen bizleri okuldan soğutmasınlar.

Başkent Ankara'da okuyorum ama alınan kararlara uyulmuyor. Saçlarım uzun diye okula almıyorlar, Müdür Yardımcısı azarlıyor. Eski Milli Eğitim Bakan'ı Ömer Dinçer'in saç uzatmak serbest dediği yazısını çıktı alıp götürdüm Müdür yine ilgilenmedi. Saçlarımı kestirmek istemiyorum. Lütfen bu konuya bir açıklık getirin." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title