Haberler

Okullarda Kıyafeti Veli Belirleyecek

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, öğrenci velilerinin yüzde 50'sinden fazlasının talebine göre okul kıyafetlerinin belirlenebileceğini söyledi.

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, öğrenci velilerinin yüzde 50'sinden fazlasının talebine göre okul kıyafetlerinin belirlenebileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2013-2014 eğitim-öğretim yılında düzenleme yapılan kıyafet uygulamasında öğrenciler, tek tip kıyafet giymeye zorlanmayacak. Ancak velilerin yüzde 50'sinden fazlasının onayı alınarak okul kıyafeti belirlenebilecek. Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, kılık kıyafet uygulamasında değişikliğe gidildiğini belirterek, "Yönetmeliğine göre 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren serbest kıyafet uygulanacaktı. Bakanlığımız bu konudaki yaptığı değişiklikle resmi ve özel okul ayrımını kaldırmak suretiyle her iki okul gurubunda da öğrenci velilerinin yüzde 50'sinden fazlasının talep etmesi halinde resmi kıyafetin bir üniformanın belirlenebileceği yönünde yönetmelik değişikliği yapıldı. Uygulamada bu şekilde gerçekleşecek" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okula kayıt yaşı konusunda yönetmenlik değişikliğine gittiğini ifade eden Yazıcı, "66, 67 ve 68 aylık çocuklar, eğer velileri dilekçe verirse, hiçbir zorlama olmadan kayıtları 1 yıl ertelenebilecek. Ana sınıfına bu çocuklarımız devam edebilecek. 69, 70 ve 71 aylık olanları ise ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyen sağlık raporu ile okul öncesi eğitime devam edebilecek. Ayrıca kayıt ücreti ile ilgili velililerimizin bir zorlama ile karşılaştıkları yönünde şuana kadar problem bize iletilmedi. Zorunlu bağış olarak adlandırılan herhangi bir başvuru bize iletilmedi. Bu konuda zorunlu bağış alınması pratikte çok mümkün değil. Nedeni de nüfusa dayalı kayıt sistemine göre her çocuğumuz bakanlığımızca yerleştirildi. Hangi okullara gidecekleri belirlendi. Velilerimizin bir okula gidip kayıt işlemini yaptırması gerektirmiyor" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title