Haberler

Okullarda Karne Heyecanı

Yarıyıl tatili dolayısıyla Erzurum'da 173 bin, Iğdır'da 52 bin, Erzincan'da 39 bin 717 ve Ardahan'da 20 bin 550 öğrenciye karneleri verildi.

Yarıyıl tatili dolayısıyla Erzurum'da 173 bin, Iğdır'da 52 bin, Erzincan'da 39 bin 717 ve Ardahan'da 20 bin 550 öğrenciye karneleri verildi.

Erzurum Vali Yardımcısı Haktan Gökçekuyu ve Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Palandöken ilçesindeki Polis Amca İlkokulunda karne dağıttı.

Gökçekuyu, kentte 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin sorunsuz şekilde tamamlandığını dile getirerek, " Erzurum, kış memleketi olduğu için ister istemez soğuk hava şartları etkili oldu. Birinci dönem itibariyle bir gün eğitime ara verdik" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan da Erzurum genelinde bin 275 okulda, 173 bin öğrencinin karne aldığını ifade ederek, okullarda 11 bin öğretmenin görev yaptığını söyledi.

Karnelerin bir gözden geçirme ve velileri haberdar etme olduğunu belirten Arslan, şunları ifade etti:

"Bu bir başarı ya da başarısızlık tescili değildir. Karne alan öğrencilere verilerimizin pozitif yaklaşmalarını, desteklemelerini ve teşvik edici olmalarını istiyoruz. Çocukların spor ve sosyal aktivite yönlendirilmeleri kaliteli zaman geçirmeleri açısından önemli. Başarılı bir dönem geçirdik. Merkezi sistem sınavlarımızda Erzurum geçen yıla göre kendisini daha iyi bir yere taşıdı. Bu öğrencilerimizi hafta sonları daha önce yaşadığımız dersane baskısı gibi tüm zamanları kapsayan çalışmalar yerine daha planlı çalışmalar sayesinde başarı geldi."

-Kars

Kars Valisi Günay Özdemir, Mehmetçik İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım töreninde il genelinde 68 bin öğrencinin yarıyıl tatiline girdiğini söyledi.

Eğitim anlamında ciddi bir sıkıntının olmadığını belirten Özdemir, "Derslik ve öğretmen anlamında Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir imkana sahibiz. Bazı okullarımızda sıkıntılar var. Özellikle Mehmetçik ilkokulumuz ikili eğitim yapan bir ilkokulumuz. Mehmetçik İlkokulunu normal eğitime geçirecek projeyi gelecek yıl uygulamaya koyacağız" diye konuştu.

Özdemir, öğrencilerle ilgilenen ailelere de teşekkür etti.

Sınıfları dolaşan Vali Özdemir, öğrencilerin karnelerini vererek okuma kitabı hediye etti.

2015-2016 eğitim-öğretim yılı yarıyıl tatili ile Iğdır'da 52 bin öğrenci karne aldı.

Merkeze bağlı İnönü İlk ve Ortaokulu'ndaki törene katılan Vali Davut Haner ve Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt öğrencilerin karnelerini dağıttı.

Karne töreninin ardından öğrencilerle sohbet eden Haner, TEOG sınavında birinci olan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Öğrencilere tatillerini iyi değerlendirmelerini, bol bol kitap okumalarını ve dinlenmelerini tavsiye eden Haner, geride bırakılan yarıyıl döneminin eğitim açısından verimli geçtiğini söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt da "Bir eğitim-öğretim yılının daha sonuna geldik. Öğrencilerimizi, öz değerlerine sahip eğitimli bireyler olarak yetiştirmek uğrunda eğitimcilerimiz dönem boyunca büyük çaba sarf ederek çalıştılar. Emeklerinin karşılığını da sizin gibi başarılı öğrencileri yetiştirdiler" dedi.

Erzincan

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Vali Yardımcısı Fatih Kaya ve Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, öğrencilere karnelerini verdi.

Kahraman, Valilik tarafından eğitimde kalitenin yükseltilmesini, modern eğitim politikaları ile araç ve yöntemlerinin benimsenmesini amaçlayan çalışmaları kararlılıkla sürdürdüklerini ifade etti. .

Eğitim yatırım programı kapsamında 2015 yılında 29 milyon 745 bin lira proje bedeliyle 11 proje hayata geçirildiğini hatırlatan Kahraman, "2016 yılı içerisinde eğitim alanında yapılması planlanan proje tutarı 58 milyon 620 bin liradır" sözlerine yer verdi.

Ardahan

Merkez bağlı Sulakyurt 100. Yıl İlk Okulundaki karne dağıtım törenine katılan Ardahan Valisi Ahmet Deniz, karnelerde çocukların önemli bir başarı sağladığını tespit ettiklerini aktardı.

Bunun kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Deniz, şu değerlendirmede bulundu:

"Bugün bu köyümüzde karne heyecanını birlikte yaşayalım istedik. Şu an görünen genel itibariyle güzel bir başarı sağlanmış. Ancak bu yeterli bizim için yeterli değil. Önümüzde uzun bir zaman var, iyiyi daha da iyi bir noktaya taşımamız gerek. Performansı ve başarıyı biraz daha arttırmak gerek. Bizler de bu yüzden buradayız. Sizinle, sizin sevincinizi paylaşmak istedik."

İl Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker, sorunsuz bir dönem kapattıklarını belirterek, 1450 öğretmen ve 20 bin 550 öğrenci yarı yıl tatilini resmet başlattıklarını anlattı.

-Tunceli

10 bin 107 öğrencinin karne alarak iki haftalık tatile başladığı Tunceli'de, Şehit Nurgül-Bayram Aladağ İlkokulunda gönüllü bir grup tarafından düzenlenen etkinlikte karne alan öğrencilere pasta ikram edildi.

Grup adına konuşan Öznur Karaboğa, Tunceli'de gönüllü olarak 4 yıl önce başlattıkları proje ile topladıkları çeşitli eğitim ve giyecek malzemelerini öğrencilerle buluşturduklarını ifade etti.

Öğrencilere destek olmak için çalışma yürüttüklerini ifade eden Karaboğa, şunları aktardı:

"Biz gönüllülük temelinde topladıklarımızı sizler ulaştırarak görevimizi yerine getiriyor sizlerin mutluluğuna ortak oluyoruz. Bu günde farklı bir etkinlik yaparak sizlerin karne heyecanını pasta keserek kutlamak istedik. Hepinize iyi tatiller diliyoruz. Hep mutlu, umutlu ve başarılı olun."- Ağrı

Alpaslan İlköğretim Okulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Ağrı Valisi Musa Işın, öğrencilere karnelerini verdi.

Işın, törende yaptığı konuşmada, Ağrı'da öğretmen açığının branş bazında yok denilecek az olduğunu belirtti.

Okullardaki kalite standartlarının büyükşehirdekilerle aynı olduğunu ifade eden Işın, şöyle konuştu:

"İnşallah şu anda inşaat halindeki okullarımız bittiği taktirde bizim derslik başına öğrenci sayımız 24'e düşecek ve bu manada büyükşehirlerden daha iyi bir duruma geleceğiz. Şu anda 47 okulumuzun inşaatı devam etmektedir. Ağrı'da eğitim çeşitliliğine ve kalitesine uygun eğitim verilmektedir. Her türlü niteliğe göre okulumuz vardır. Hiç kimse eğitim alanında Ağrı'da yapılanları inkar edemez. İnkar eden haksızlık ve vicdansızlık yapar. Bunun idrakinde olalım ve inkar edenlere de bütün bunları söyleyelim."

Işın, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun ile öğrencilere kitap hediye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Erzincan Erzurum Iğdır Ağrı Politika Güncel Haberler

title