Haberler

Okullarda Karne Günü

İzmir Valisi Cahit Kıraç, bir eğitim-öğretim yılını daha geride bırakan öğrencilere, "Sizlerden en büyük beklentimiz, geleceğinize, geleceğimize sahip çıkmanızdır.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, bir eğitim-öğretim yılını daha geride bırakan öğrencilere, "Sizlerden en büyük beklentimiz, geleceğinize, geleceğimize sahip çıkmanızdır. Cumhuriyet'in 100. yılının kutlanacağı 2023 yılına yaklaşırken, yenilikçi ve yaratıcı olan, proje bazlı düşünen ve bunu yaşam tarzı haline getiren bireyler olmanızı istiyoruz" diye seslendi.

İzmir'de, 2010-2011 eğitim-öğretim yılı kapanış töreni, İzmir 100. Yıl Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsünde gerçekleştirildi.

Törende konuşan Vali Kıraç, muasır medeniyetler seviyesine çıkılma hedefi doğrultusunda, eğitimde kalıcı, istikrarlı ve sürdürülebilir büyümenin önemine işaret etti.

Bilimsel ve teknolojik ilerlemelerin, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmelerin öne çıktığı günümüzde her şeyin insan aklına odaklandığını ifade eden Kıraç, "Çağımızın tek sermayesi insan beynidir. Onun için de iyi işlenmesi gerekir. Donanımlı, iyi yetişmiş insan gücüne ve kaliteli eğitime duyulan ihtiyaç kaçınılmazdır" diye konuştu.

Kıraç, nüfus olarak Türkiye'nin üçüncü büyük ili konumunda bulunan İzmir'in artık bir eğitim-öğretim şehri olduğunu belirterek, "İlimizin EXPO 2020 adaylığı konusu da gündeme geldi. İzmir'in bir dünya şehri olduğunu hep beraber çalışarak göstereceğiz" dedi.

Eğitimin, geleceğin güvencesi olan öğrencilerin ve toplumun gelişmesi için itici güç olduğuna değinen Kıraç, öğrencilere şöyle seslendi:

"Sizlerden en büyük beklentimiz, geleceğimize, geleceğinize sahip çıkmanızdır. Cumhuriyet'in 100. yılının kutlanacağı 2023 yılına yaklaşırken, yenilikçi ve yaratıcı olan, proje bazlı düşünen ve bunu yaşam tarzı haline getiren bireyler olmanızı istiyoruz. "

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi veren, en fazla proje üreten ve hayata geçiren kurumlardan biri olduğunu dile getiren Kıraç, ilde eğitim başarı grafiğinin her yıl giderek yükseldiğini aktardı.

Kıraç, İzmir'de hayırseverlerin eğitime verdiği desteğe de dikkati çekerek, son birkaç yıl içerisinde 200 trilyonluk kaynağın hayırseverler tarafından eğitime aktarıldığını bildirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye de 2010-2011 eğitim-öğretim yılının İzmir'de verimli ve başarılı bir yıl olarak geçtiğini belirtti.

Öğrencilerin bir bölümünün bazı derslerde başarısız olduğunu anlatan Üye, bunun üzülecek bir yanının bulunmadığını, başarısızlığı yenmenin her zaman mümkün olduğunu ifade etti. Üye, başarısızlığın nedeninin doğru tespit edilip, çok çalışarak telafisinin yapılabileceğini kaydetti.

Velilerden, bu konuda çocuklarına destek vermelerini isteyen ve sorunların, çocukların ruh ve fizik sağlığını korunarak çözülmesi gerektiğini vurgulayan Üye,

"Temel hedefimiz eğitim başarısını ve kalitesini arttırmaktır" dedi.

Tören kapsamında, Konak Zübeyde Hanım Anaokulu'nun minik öğrencileri, halk oyunu gösterisi sundu.

Sabahat Akşiray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi öğrencilerinden Güneş Akyol da büyük bir coşkuyla İstiklal Marşını kıtalarını okudu.

Daha sonra, Kıraç ve Üye, öğrencilere karne ve hediyelerini dağıttı.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title