Haberler

Okullarda İlk Ders Zili Çaldı

Terör örgütü ile bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin "eğitimin boykot edilmesi" çağrısına Doğu ve Güneydoğu'daki bazı eğitim sendikalarının temsilcileri tepki gösterdi.

Terör örgütü ile bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin "eğitimin boykot edilmesi" çağrısına Doğu ve Güneydoğu'daki bazı eğitim sendikalarının temsilcileri tepki gösterdi.

Güneydoğu'da ilgi görmeyen çağrı "kabul edilemez" olarak değerlendirildi.

Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ana dilde eğitimin doğuştan gelen bir hak olduğunu belirterek, çocukların eğitimini engelleyerek hak istemeyi "halkın iradesine vurulan bir kelepçe" diye niteledi.

Çatışma ile hak talep edilemeyeceğini vurgulayan Memiş, "Çocukların eğitim alması gereken bu haftada öğretmenlere baskı yaparak derse girmelerini engelleyecek çağrıların yapılmasını yanlış ve demokratik hak talebi isteme noktasından çok uzak bir tutum olarak değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Memiş, bütün hakların Meclis çatısı altında demokratik bir ortamda talep edilmesi gerektiğini belirterek "Vandalizm tarzı çağrıların eğitime ne kadar faydası olabilir, hakkı talep ederken eğitim hakkına gasp etmek ne kadar doğru bir davranış. Bu yapılan davranışları halka şikayet ediyoruz" şeklinde konuştu.

-Elazığ

Elazığ Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi de yapılan çağrıya kesinlikle karşı olduklarını söyledi.

Bahşi, çağrıya destek veren sendikaları kınayarak "Bu zihniyet bölgeye gelen hizmetlerin önüne geçmek, bölgedeki insanların ve çocukların da cehaletle baş başa kalmasını istiyor" dedi.

Bu çağrı ile bölgedeki çocukların eğitimden mahrum bırakılmasının amaçlandığına işaret eden Bahşi, şunları kaydetti:

"Bunu başka bahanelerle dile getirmeye çalışıyorlar. Ana dilde eğitimi dile getirerek bölgede eğitim açısından da kaos oluşturmak istiyorlar. Bu nedenle bir hafta boykot çağrısında bulunuyorlar. Kesinlikle buna karşıyız. Boykota eğitim camiası olarak karşıyız. 17 milyon çocuğumuz ve 800 bine yakın eğitim çalışanı ders başındadır."

-Mardin

Eğitim Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer ise 2015-2016 eğitim öğretim yılının başlamasının heyecanını yaşadıklarını vurguladı.

Özellikle okula yeni başlayan çocukların hissettiği heyecan ve mutluluğun yaşamın en güzel anlarından biri olduğuna işaret eden Değer, "Allah'ın 'oku' olan ilk emrini ' okuma' diye dayatmak kabul edilebilir bir durum değildir" şeklinde konuştu.

Değer, "okula gitmeme" çağrısıyla çocukları siyasi zemine çekmenin çağ dışı bir yaklaşım olduğuna dikkati çekerek, "Yarınlarımız ve geleceğimiz olan çocuklarımızı, özellikle bilgi çağında yaşadığımız bu toplumda, okuldan uzaklaştırmaya çalışmak akla ziyan bir yaklaşımdır. Şube olarak bölge halkını boykotu boykot etmeye davet ediyor, 'Haydi çocuklar okula' diyoruz" ifadesini kullandı.

Türk Eğitim-Sen Mardin Şube Başkanı Bahattin Biçer de eğitimin aksamasının telafisinin mümkün olmayacağını söyledi.

Biçer, eğitim sisteminin terör ve siyasetten uzak tutulması gerektiğine işaret ederek, "Eğitim faaliyetlerini kesintiye uğratmak cehalete kapı aralamaktır" dedi.

-Batman

Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin, sorumluluklarının çocuklara iyi bir gelecek hazırlamak olduğunu söyledi.

Çocuklar eğitim öğretime başlamanın heyecanını hissederken okulu boykot çağrısı yapmanın onlara yapılacak en büyük haksızlık olduğunu dile getiren Ergin, bu konuların çocuklar üzerinden yürütülmesi anlayışına karşı olduklarını bildirdi.

Ergin, velilerin eğitim konusundaki duyarlılığını çocuklarını okula göndererek gösterdiğini vurgulayarak, "Lütfen çocukları kirli ellerin oyuncağı haline getirmeyelim. Barışı, çocuklarımızı şiddetin içine çekerek değil, zihinlerine barışı işleyerek ve şiddetten uzak tutarak gerçekleştirebiliriz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Eğitim Bir Sen Mehmet Ergin Diyarbakır Mardin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title