Haberler

Okullararası Kros Grup Birinciliği Yarışması

Okullararası Kros Grup Birinciliği Yarışması, 15 ilden katılımla Mardin'de gerçekleştirildi.

Okullararası Kros Grup Birinciliği Yarışması, 15 ilden katılımla Mardin'de gerçekleştirildi.

Mardin Orman Fidanlık Yerleşkesi'nde,  4 kategoride yaklaşık 500 sporcunun katıldığı yarışlarda, yıldız kızlar kategorisinde sporcular 2 bin metre, yıldız erkekler ve genç kızlar kategorisinde 3 bin metre, genç erkekler ise 5 bin metre koştu.

Ağrı, Tunceli, Elazığ, Siirt, Iğdır, Van, Muş, Erzurum, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Hakkari ve Şırnak'tan gelen öğrenciler dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Genç erkekler kategorisinde, Ağrı Nurettin Dolgun Anadolu Lisesi birinciliği,Muş Spor Lisesi ikinciliği Bitlis Beş Minare Lisesi üçüncülüğü elde etti.

Yıldız erkekler kategorisinde Erzurum Maksuefendi Orta Okulu birinciliği, Ağrı Alpaslan Orta Okulu ikinciliği  ve Van Yatılı Bölge Okulu da üçüncülüğü elde etti.

Genç kızlar kategorisinde ise birinciliği Ağrı Öğretmen Nurgül Gelturan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ikinciliği Muş Spor Lisesi ve üçüncülüğü Erzurumspor Lisesi

Yıldız kızlar kategorisinde de Ağrı Doğubayazıt Ortaokulu birinciliği, Bitlis İMKB Abidin İnan Gaydalı Kız Yatılı Bölge Ortaokulu ikinciliği, Diyarbakır Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu da üçüncülüğü kazandı.

Müsabaka sonucu grupta dereceye girenlerin Türkiye Şampiyonası'na katılacağı belirtildi.

Kaynak: AA / Yerel

Bitlis Mardin Ağrı Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title