Haberler

Okullar Ligi Antalya'da Başladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: "Bizler ahlaklı gençler ile gelecek nesillere çok daha farklı, çok daha güzel bir miras bırakabiliriz. O yüzden spor bizim ayrılmaz parçamız olmalı, adeta bir yaşam parçamız olmalıdır"

Antalya Büyükşehir Belediyesinin gençleri spora teşvik etmek ve spor alt yapısı oluşturmak üzere hayata geçirdiği, Okullar Ligi Projesi'nin açılışını, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptı.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Antalyaspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Türel, Türkiye'de bir ilke imza atarak Okullar Ligi'nin startını verdiklerini söyledi. Kendisinin de eski bir sporcu olduğunu anlatan Türel, şöyle konuştu:

"Bundan yaklaşık 35 sene önce sizler gibi genç bir delikanlıyken yine bu spor salonunun yanındaki açık hava basketbol sahalarında saatlerce basketbol oynamış bir ağabeyinizim. Sabahlara kadar maç heyecanından uyumayıp, bu spor salonunda final oynamış, şampiyonluklar kazanmış bir eski sporcuyum. Sporun gençliğe katkısını yaşayan biri olarak çok iyi biliyorum. Sabah saat 09.00'dan akşam saat 18.00'e kadar aralıksız basketbol oynayarak günümüzü geçirirdik. Geçmişte spora bağlı gençlerin ne olabileceğinin gelecekteki en güzel örneklerinden biri olarak bugün karşınızda olmaktan dolayı gurur duyuyorum."

Salonu dolduran gençlere, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim" sözünü hatırlatan Başkan Türel, bu cümledeki "sporcunun ahlaklı olması" konusunu çok önemsediğine işaret etti. Türel, "Bizler ahlaklı gençler ile gelecek nesillere çok daha farklı, çok daha güzel bir miras bırakabiliriz. O yüzden spor bizim ayrılmaz parçamız olmalı, adeta bir yaşam parçamız olmalıdır" dedi.

Türel, faaliyeti gelecek yıllarda tüm ilçelere ve farklı branşlara yaymak istediklerini sözlerine ekledi.

Törende gençler, Başkan Menderes Türel ve eşi Ebru Türel'e, üzerinde isimleri yazılı olan Antalyaspor forması hediye etti. Türel, lig açılışında genç sporcularla basketbol oynadı.

Okullar Ligi'nde Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı ilçelerindeki toplam 62 okuldan 110 takım ve bin 332 sporcu, futbol, basketbol ve voleybol branşlarında mücadele edecek. Gençler, yıldızlar ve küçükler kategorilerindeki lig, 7 ay sürecek. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Osman Nuri Gülay Menderes Türel Antalyaspor Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title