Haberler

Okullar Erguvanla Renkleniyor" Projesi

İGDAŞ'ın organize ettiği "Okullar Erguvanla Renkleniyor" projesinin tanıtımı yapıldı.

İGDAŞ'ın İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'yle düzenlediği "Okullar Erguvanla Renkleniyor" projesinin tanıtımı yapıldı.

Kağıthane Hasbahçe İlkokulunda gerçekleşen tanıtımda konuşan İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, İstanbul'da doğalgazın geçmişini anlattı.

Kentte doğalgaz kullanımına ilk etapta şüpheyle bakıldığını aktaran Aslan, halkın da desteğiyle hemen her yere ulaştıklarını kaydetti.

Aslan, İGDAŞ sayesinde İstanbul'un havasının temizlendiğine dikkati çekerek, "İstanbul şu anda dünyada havası en temiz metropollerden biri" dedi.

"İGDAŞ, gökyüzüyle arkadaş" sloganını hatırlatan Aslan, "Şimdiki amacımız ise temizlenen bu havayı korumak. Bu maksatla ağaç dikmeye başladık. Ağaç olarak da İstanbul'un simgesi erguvanı seçtik" diye konuştu.

Etkinlikte konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise fidan dikmenin önemine vurgu yaparak, erguvanlar sayesinde okulların ve İstanbul'un çehresinin değişeceğini kaydetti. Yıldız, ilçe milli eğitim müdürleriyle yapacağı toplantıda projenin devamını isteyeceğini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından "Cemre'nin Rüyası" adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Öğrenciler daha sonra okul bahçesine çıkarak erguvan fidanlarını dikti.

- "Okullar Erguvanla Renkleniyor" projesi

İGDAŞ ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan ve mart ayından itibaren uygulanan projeyle çocukların çevre bilinci kazanması, doğaya sahip çıkması, havanın temiz olmasının çevre ve insan için önemi konusunda farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. Projenin ilk aşamasında 11 okulda 2 bin 10 öğrenciye tiyatro gösterimi yapıldı ve 114 erguvan ağacı toprakla buluştu. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Bilal Aslan Kağıthane İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title