Haberler

Okuldaki Yangın Tatbikatı Habersiz Velileri Korkuttu

Hakkari Gazi İlköğretim Okulu'nda deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

Hakkari Gazi İlköğretim Okulu'nda deprem ve yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikat için çalan siren seslerini gerçek zanneden bazı aileler koşarak geldikleri okulda kısa süreli panik yaşadı.

Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Hakkari Belediyesi tarafında Tekser Mahallesi'nde bulunan Gazi İlköğretim Okulu'nda deprem ve yangın tatbikatı yapıldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Resul Karadeniz'in verdiği acil durum eğitimlerin ardından tatbikat gereği okulun sirenleri çalmaya başladı. Bunun üzerine öğrenciler öğretmenlerinin yönlendirmeyisle kısa sürede okulu boşalltı. Okul bahçesine çıkan öğrenciler öğretmenlerinin gözetiminde bahçede toplanırken, tatbikat gereği okulun 4'üncü katında mahsur kalan 2 öğrencinin kurtarılması için de hemen çalışmalara başlandı. Mahsur kalan öğrenciler ise itfaiye ekipleri tarafından uzatılan yangın merdiveniyle aşağı indirildi ve hazır bekletilen bir ambulansla hastaneye götürüldü.

Tatbikatın devamında ise yakılan ateş ile olası bir yangına nasıl müdahale edilmesi uygulamalı olarak anlatıldı. Ancak çalınan siren sesleri bazı aileleri tedirgin etti. Okula gelen aileler, okul bahçesinde itfaiye ve ambulansı da görünce tedirginlikleri arttı. Aileler, görevlilerin durumu anlatması ve bunun bir tatbikat olduğunu söylemesi üzerine rahat bir nefes aldı. Bunun ardından da veliler okuldan ayrılmayarak tatbikatı izledi.

Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Amiri Oktay Kızılkaya, olumsuzluklar karşısında öğrencilerin nasıl davranmaları gerektiğini öğrettiklerini söyledi. Kızılkaya, "Olaylardan önce tedbir alınması yönünde farkındalık oluşturulması ve afetlerde yapılması gerekenler hakkında bilinç oluşturması açısından faydalı bir eğitim ve tatbikat oldu. Diğer okullarımızda da bunun gibi tatbikat ve eğitimler için İl Afed ve Acil Durum Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı ile işbirliği içerisinde çalışmalarımız olacaktır" dedi. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Kızılkaya Karadeniz Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title