Haberler

Okulda Engelli Öğrenci Tartışması

Cevat Sargın ve Yıldız Albayrak Sargın çifti 6 sene önce Uşak’ta trafik kazası geçirdi. Kazada çiftin 6.5 aylık bebekleri S.S. (7) ortopedik engelli kaldı. Aile çocuklarının okul çağına gelmesiyle birlikte sorun yaşamaya başladıklarını iddia etti. Psikolojik danışmanlık yapan Cevat Sargın, kızının geçirdikleri trafik kazasının ardından ortopedik engelli kaldığını, güzel bir anaokulu süreci yaşadığını belirterek,

"İlkokula başladıktan sonra ilkokul öğretmeni çocuğumuzu kabul etmedi. Çocuğu okuldan göndermek için her türlü suistimali yaptı. Duygusal istismar uyguluyor, dışlıyor, velileri kışkırtıyor. Şu an kızım ikinci sınıfta. Geçen yıl da aynı problemler oldu. Geçen yılki soruşturmada öğretmen taçlandırıldı. Öğretmen problemi sürdürmeye devam etti. Ama biz velilerle çatışmaya girmedik. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, çoğunluğun dediği doğrudur mantığıyla olayı kapatmaya gitti" dedi.

Öğretmenin çocuğunu sınıfa almadığını iddia eden baba Sargın, "Biz sesimizi duyurmak istiyoruz. Sonuç alamazsak yargıya gideceğiz. Oradan da sonuç alamazsak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar konuyu taşıyacağız. Davamızı sonuna kadar sürdüreceğiz. Yaşanan olay bir ayıptı. Umarım bu ayıp kısa sürede temizlenir" şeklinde konuştu.

"AYRIŞTIRMA EĞİTİMİ"

Anne Yıldız Albayrak Sargın da engelli öğrencilerin ihmal edildiğini ileri sürerek şunları söyledi: "Adı kaynaştırma eğitimi ama uygulanan ayrıştırma eğitimidir. Sınıfta onlar için uygulanması gerekenler uygulanmıyor. Engelli çocuk, bir birey olarak okula kabul edilmiyor. Bu zaten engelli diye ayrıştırılıyor. Rapor alındıktan sonra bu çocukların hayatı bitiyor. Kızımın yüzde 30 yürüme engeli var.Öğretmene raporu tebliğ ettik. Amaç çocuğun okuldan başka okula devredilmesi. Başka okula nakil olması problemi çözmeyecek. Engelli anne ve babaların yaşadığı bir sorun."

"DIŞLAYICI DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL"

Öğrenci velilerinden Kadriye Bölük de çocuğunun fiziksel ve zihinsel engelli kaynaştırma öğrencisi olduğunu ifade ederek, geldiği günden bu yana ne öğretmen ne de okul yönetiminden bir dışlayıcı durumun söz konusu olmadığını dile getirdi. Okulun bulunduğu bölgenin kırsal kesim olduğu ve yardımlaşmanın üst seviyede olduğunu kaydeden Bölük, sözlerine şöyle devam etti:

"Art niyet yok. Benim çocuğum farklı sınıfta ama S.S’den şiddet görüyor. Darp ediliyor, saçı çekiliyor. Canı yanınca çocuğum bana bile güvenmiyor. Kızım psikolojik olarak zarar görüyor. Çocuk sınıfta ders yaptırmıyor. Ailenin iddiasına göre öğretmen, okul ve veliler kötü. Peki neden bu okulda okuyor? Biz bu kadar kötüysek neyin savaşını veriyor? Biz bunu yetkilerle de söylüyoruz. Veliler şikayetçi. Ders yapılmıyor. Çocuk diğer öğrencilere şiddet uyguluyor ama bunu bilerek yapmıyor. Bunu biz çözemeyiz. Biz S.A.’yı kurtarmak adına kendi çocuklarımızı ne kadar feda edeceğiz? S.S., yolda yürürken kendiliğinden düşüyor. Nedenini biz bilemeyiz."

"TORUNUM AĞLAYARAK GELİYOR"

Mehmet Duran da torununun S.S ile aynı sınıfta olduğunu dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz engelli bir öğrenciyi yadırgamıyoruz. Ama çok büyük rahatsızlık çekiyoruz. Torunumu korkudan okula gönderemiyorum. Akşam çocuk ağlayarak geliyor. Çocuk kendine sahip olamıyor. Anne ve babası bu çocuğa kötülük yapıyor. Bu kadar veli derdimizi anlatamadık. Ben çocuğumu okula getirmeyeceğim. S.S. öğrensin burada her şeyi. Rahatsız olduk. Biz nakil yapamıyoruz. Çocuklar rahatsız. Çocukları okula getiremiyoruz."

"ÇOCUĞUMUN GÖZÜNE KALEM GİRİYORDU"

Emine Öztürk isimli veli ise 25 velinin bu konudan şikayetçi olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

"Toplantılarda dile getirdik. Aile bizi dinlemiyor. Engelli bir ailenin çocuğuyum ve onların neler yaşadığını iyi biliyorum. Aile de çok iyi biliyor. O çocuk için burası iyi eğitim aldığı bir yer değil. Bizim çocuklarımız da geride kalıyor. Bizi biraz dikkate alsınlar. İlçe Milli Eğitim Müdürü 'Çocuklarınızı okula gönderin' diyor. Biz çocuklarımızı okula yollamayacağız. Güvencemiz yok. Arkamızı döndükten sonra çocuğumun başına ne geleceğini bilmiyoruz. İtme var, kalem sokma var. Geçen yıl çocuğumun az kalsın gözüne giriyordu kalem. Bizim okul ve öğretmenle sorunumuz problemimiz yok. S.S’nin ailesi tarafından eğitimini alacağı yere götürülmesini istiyoruz. O çocuk harcanıyor, bizim çocuğumuz da harcanıyor."

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OKULA GELDİ

Velilerin şikayetlerinin ardından okula İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Karabacak geldi. Öğrenci velileri ve okul yönetimi ile konuşan Karabacak, ardından S.S’nın anne ve babasını müdürlüğe davet etti.

Karabacak, velilere, aile ile konuyu görüşeceklerini ve gerekeni yapacaklarını söyledi.

İSA AKAR-SABRİ ÇAĞLAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Karabacak Piri Reis Muratpaşa Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title