Haberler

Okula Kazandırılan Kızlar, Şiir ve Hikaye Kitabı Çıkardı

Bitlis'in Hizan ilçesinde aileleri ikna edilerek okula kazandırılan kız öğrenciler, öğretmenlerinin de desteğiyle şiir ve hikaye kitabı çıkardı.

Bitlis'in Hizan ilçesinde aileleri ikna edilerek okula kazandırılan kız öğrenciler, öğretmenlerinin de desteğiyle şiir ve hikaye kitabı çıkardı.

Ailelerinin izin vermemesi nedeniyle okuldan uzak kalan ancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmayla okula kazandırılan ve Gayda Kız Yatılı Bölge Okulunda eğitimlerine devam eden kız öğrenciler, "Umut Saçan Yürekler" isimli şiir kitabı ile "Baharın Müjdecisi Çiğdem Çiçekleri" isimli hikaye kitabı çıkardı.

Kitap çıkarmanın mutluluğunu yaşayan genç kalemler, eğitimlerine devam edip daha güzel başarılara imza atmak istiyor.

Öğrencilere verilebilecek en güzel armağanın onlara okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu belirten Gayda Yatılı Bölge Okulu Müdürü Muhtullah Bingöl, aileleri ikna edilerek okula kazandırılan kız çocuklarının kitap çıkarmasının kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Dört yıldan bu yana okulda "okuma saati" etkinliği düzenleyerek çocukların kitap okumasını sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Bingöl, şöyle konuştu:

"Bu sayede okulumuz öğrencilerinde bir okuma kültürünün yerleştiği açık şekilde görülmektedir. Çünkü okuma alışkanlığı kazanan öğrencilerin akademik başarısının, kendini ifade etme becerisinin, özgüvenlerinin, hayata olumlu bakmalarının, üretme kapasitesi ve kabiliyetinin ciddi oranda artığını görüyoruz. İşte bu okumalar sayesinde olacak ki okulumuzda 2011-2012 ders yılında öğrencilerimizin çeşitli eserlerinden oluşan  'Gayda' adında aylık okul gazetesi çıkarıldı. 2013-2014 eğitim öğretim yılında ise öğrencilerimizin güzide eserlerinden oluşan 'Umut Saçan Yürekler' şiir kitabını çıkardık. 'Baharın Müjdecisi Çiğdem Çiçekleri' adlı hikaye ise Türkçe öğretmenlerimizin gayret ve teşvikleriyle öğrencilerimizin yazmış olduğu birbirinden güzel hikaye ağırlıklı olmak üzere öykü, masal fabl, gezi ve fıkralardan oluşmaktadır. Öğrencilerimizin ortaya koyduğu eserler bizlere haklı bir gurur yaşatmakta ve geleceğe dair umutlarımızı kuvvetlendirmektedir. Aileleri ikna edilerek okula kazandırılan kız öğrencilerimiz, verilen kaliteli eğitimle, akademik, sportif, sosyal ve kültürel başarılarla adlarından sıkça söz ettirmekteler."

"Baharın Müjdecisi Çiğdem Çiçekleri" isimli hikaye kitabı yazarlarından Berna Kartal ise "Bu kitabın hazırlanmasında bize yardımcı olan Türkçe öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Ben bu hikaye kitabındaki eserimle gitmediğim bir yeri hayalimde canlandırarak arkadaşlarıma tanıttım. Kendim yazdığım eseri okuduğumda çok mutlu oldum. Bu kitabı köye götürüp aileme göstereceğim. Eminim ki onlar da çok mutlu olacak" diye konuştu. - Bitlis

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Bitlis Bingöl Hizan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title