Haberler

Okula Annesinin Kucağında Gidip Gelen Çocuğa Akülü Sandalye

Gaziantep’te kas erimesi hastalığı nedeniyle okula annesinin kucağında gidip gelen 9 yaşındaki İbrahim Halil Kaya’ya Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin sahip çıktı.

Gaziantep'te kas erimesi hastalığı nedeniyle okula annesinin kucağında gidip gelen 9 yaşındaki İbrahim Halil Kaya'ya Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin sahip çıktı. Fatma Şahin, yürek burkan hikayesini duyduğu İbrahim Halil'e akülü sandalye hediye etti.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Mavikent Konutlarında oturan Makbule ve Enver Kaya çiftinin, 3 çocuğundan biri olan 9 yaşındaki İbrahim Halil'e, 4 yaşında ağırıları nedeniyle kas erimesi teşhisi konuldu. Her geçen gün yürüme kabiliyetini daha da kaybeden İbrahim Halil, bir taraftan tedavisini sürdürürken diğer taraftanda da okuduğu Sevil-Arif Develi İlkokuluna devam etti. Hastalığına rağmen okuma çabası ile dikkat çeken İbrahim Halil, okula çoğu zaman annesinin kucağında gidip geldi. Okul aile birliği üyelerinin konuyu Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e taşıması üzerine devreye giren Başkan Şahin, İbrahim Halil'in ihtiyaçlarının belirlenmesi talimatını verdi.

Akülü sandalye sınıfına teslim edildi

İbrahim Halil'in akülü sandalye ihtiyacının belirlenmesi üzerine Başkan Fatma Şahin'in talimatıyla Büyükşehir Belediyesince alınan akülü tekerlekli sandalye, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi tarafından İbrahim Halil'e sınıfında teslim edildi. Anne Makbule Kaya, yaptığı açıklamada, İbrahim Halil'in sağlıklı bir çocuk olduğunu, 4 yaşında rahatsızlanması üzerine doktora götürdüklerinde oğluna kas hastalığı teşhisinin konulduğunu, koşup oynayabilen evladının o günden bu yana yürüyemez hale geldiğini söyledi. Oğlundaki rahatsızlığın tedavisinin mümkün olmadığını aktaran anne Makbule Kaya, "Yaklaşık 5 aydır yürüyemiyor. 1'inci sınıfa başladığında merdiven inip çıkma özelliğini kaybetmişti. Okul giriş çıkışlarında kucağıma alarak çıkarıyordum. Şu an ayaklarının üzerinde hiçbir şekilde duramıyor. Kucağımızda okula götürüp getiriyoruz, çok zor oluyor" dedi. İbrahim Halil Kaya'ya pahalı olduğu için tekerlekli sandalye alamadıklarını belirten Makbule Kaya, "Eşim inşaatlarda çalışıyor. Maddi imkanlarımız kısıtlı. Sesimizi Başkanımız Fatma Şahin'e duyurabildik. O da sağ olsun bizi yalnız bırakmadı, oğluma akülü sandalye yolladı. Kendisine ve Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi'ye çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fatma Şahin Enver Kaya Şahinbey Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title