Haberler

Okul Yerine Cami Yapılacağı İddiası

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, "Biz CHP olarak cami yapılmasına karşı değiliz. Caminin Samsun'a en güzeli yapılsın eğer öyle bir ihtiyaç varsa. Böyle bir yerde cami yapılacaksa hem merkezi bir yerde olmalı işlevi açısından hem de şehrin her tarafından görülebilen gerçekten bir prestij yapısı olmalı" dedi.

Atalay, parti binasında, Atakum ilçesinde bir lisenin yıkılarak yerine cami yapılacağı iddialarına yönelik basın toplantısı düzenledi.

Yaşanan gelişmeleri siyasi bir düşünce beslemeden bir Samsunlu olarak  değerlendirdiklerini ifade eden Atalay, Samsun'un elinde kalan son güzel arazilerden biri olan, içinde Tarım Meslek Lisesi'ni de barındıran alanda protokol cami yapılmak istendiğini hatırlattı.

Söz konusu alanla ilgili görüşlerini daha önce açıkladıklarını anımsatan Atalay, şöyle konuştu:

"Biz CHP olarak cami yapılmasına karşı değiliz. Caminin Samsun'a en güzeli yapılsın eğer öyle bir ihtiyaç varsa. Böyle bir cami yapılacaksa hem merkezi bir yerde olmalı işlevi açısından hem de şehrin her tarafından görülebilen gerçekten bir prestij yapısı olmalı. Şimdi siz bu camiyi, Atakum'da pek de ihtiyaç olmayan bir bölgede, çünkü çevrede başka camilerde var, yeşil bir alana yapmaya çalışıyorsunuz. Orada bir okulu yıkmak istiyorsunuz, o alana bir cami yapmak istiyorsunuz. Üstelik bunu da günlük araç trafiği 65 bin olan çok yoğun trafiğe sahip bir yere yapmak istiyorsunuz. Burada bir mantıksızlık var. Eğer bu ülke bir hukuk devleti ise bununla ilgili hukuki süreçte İdare Mahkemesinde."

Yerel yönetimlerin hukuk sürecine uymaları gerektiğinin altını çizen Atalay, söz konusu alanda okul aile birliği başkanı ve üyeleri, veliler, öğrenciler ile vatandaşların demokratik ve yasalara uygun şekilde bir kampanya yürüttüklerini ifade ederek, "Ellerinde masum parkartları 'Ağacımı kesme, okuluma dokunma' diyen tümüyle barışcıl her türlü siyasi mülahazadan uzak hiç bir şekilde yasa dışı hiç bir unsur ve etkinlik içermeyen bir gösteri, bu bir etkinlik. Bir önceki gün maalisef polis zoruyla çadırları söküldü, dışarıya atıldılar. Şu an içeride yüzlerce polis duruyor, okulun olduğu alanda" diye konuştu.

Atalay, burada bekleyen gruba polisin müdahale ettiğini ifade ederek şunları dile getirdi:

"Devletin makamlarına saygılıyız. Bugüne kadar bir problemle karşılaşmamıştık. Dün bana anlatılanlar, basında da yer alan bir takım gelişmeler beni derinden üzdü. Babalar Günü'nde 16 -17 yaşındaki gencecik kızları, erkekleri aniden ellerinde masum bir pankart var diye topluyorsunuz. Annelerinin, babalarının gözleri önünde insanları gözaltına alıyorsunuz. Suçları Kabahatler Kanunu ile sınırlıymış. Madem bu sadece bir kabahat, madem içinde bir polise direnme yok, yasa dışı bir şey yok neden 'kabahat işlediler' diye 17 yaşındaki çocukları, lise öğrencilerini acımasızca dövüyorsunuz."

Atalay, söz konusu alanda güç kullanan polisler hakkında soruşturma açılmasını da istedi. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Atalay Atakum Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title