Haberler

Okul ve Kurum Müdürlükleri Sınavı

Türk Eğitim Sen Bilecik İl Temsilcisi Ömer Yel, "Milli Eğitim Yasası, Türk milli eğitiminde yaşanan meseleleri çözmek yerine yenilerini türetmiştir" dedi.

Türk Eğitim Sen Bilecik İl Temsilcisi Ömer Yel, "Milli Eğitim Yasası, Türk milli eğitiminde yaşanan meseleleri çözmek yerine yenilerini türetmiştir" dedi.

Yel, temsilcilik binasında düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumları yöneticilerinin görevlendirmelerine ilişkin yapılan sözlü mülakatta haksızlıkların yapıldığını öne sürdü.

Yapılan sözlü mülakatların, daha objektif bir şekilde denetlenebilmesi için ses kaydı ve görüntünün olması gerektiğini savunan Yel,  konuyla ilgili Bilecik Valiliğine ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne resmi yazı yazdıklarını ancak olumlu bir cevap alamadıklarını belirtti.

Sınav Komisyonunun Milli Eğitim Müdür Yardımcısı başkanlığında dört şube müdüründen oluştuğunu belirten Yel, şunları kaydetti:

"Şube Müdürlerinden üç tanesi daha birkaç aylık şube müdürüdür ve üç şube müdürü hakkında biz Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunmuştuk. Ayrıca bu üç şube müdürünün girmiş oldukları sözlü sınav mahkeme kararı ile iptal edilmiştir. Sınav komisyonu oluşturulurken buna dikkat edilebilir ve tecrübeli şube müdürlerinden sınav komisyonu oluşturulabilirdi. Bu komisyonun yapmış olduğu sözlü sınava çağrılan 171 müdür adayından 27'si komisyona güvenmediği için girmemiştir. Sınava 144 yönetici adayı girmiş ve bunlardan 80'ni başarılı sayılmıştır. Sözlü sınav, 20 Ekim'de başlamış ve 23 Ekim'de sona ermiştir. Sınav esnasında yönetici adaylarının puanları hemen sonuçlandırılmamıştır. Komisyon 24 Ekim'de toplanıp son toplamaları yaptıktan sonra sonuçları aynı gün ilan edecekti. Ancak, ne hikmetse cuma günü yapılacak toplantı Pazartesi gününe ertelendi. Bu arada hafta sonu nasıl bir ince çalışma yapıldığı bilinmemektedir. Sözlü sınav sonuçları 27 Ekim'de açıklandı. Açıklanan sonuçlar bizim için sürpriz olmamakla beraber adrese teslim puanlar verildiği görüldü."

Yel, sınav sonuçlarıyla ilgili hukuki yollara başvuracaklarını sözlerine ekledi. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title