Haberler

Okul ve Dershaneden Aynı Anda Mezun Oldular

Hem okul hem dershane sloganı ile yola çıkan Uğur Hazırlık Liseleri ilk mezunlarını verdi.

Hem okul hem dershane sloganı ile yola çıkan Bakırköy Uğur Hazırlık Lisesi Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen törenle ilk mezunlarını uğurladı. Törene, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Uğur Hazırlık Liseleri yöneticileri ve öğrenci ailelerinin yanı sıra, Bahçeşehir Üniversitesi ve Bahçeşehir Kolejleri idarecileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, 2013-2014 eğitim-öğretim dönemi mezunlarının fotoğraflarından oluşan barkovizyon gösterisi ve okul birincisinin mezuniyet kütüğüne ismini çakmasıyla devam etti.

“HEDEFİMİZ 100 UĞUR HAZIRLIK LİSESİ”

Okulla dershanenin birleştiği Uğur Hazırlık Lisesi’nin ilk mezunlarını verdiğinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, ”Okulla dershaneyi bütünleştirdiğimiz Uğur Hazırlık Liseleri’nin ilk mezunlarını verdik. 81 öğrencimiz mezun oldu. Bu öğrencilerimiz üniversite giriş sınavlarında da başarılı oldular. Başarılı bir dönem geçti ve bundan sonra Uğur Hazırlık Liseleri, Uğur Dershaneleri gibi Türkiye’nin hemen her bölgesinde şubeler açarak genişleyecektir. Şuanda sayıları 20’yi buldu. Önümüzdeki 3 yıl içinde hedefimiz 100 tane Uğur Hazırlık Lisesi’ni daha öğrencilerle buluşturmak. Bu liseleri Türkiye’nin her bölgesinde açarak öğrencilerimize eğitimde fırsat eşitliğini sunmayı ve her öğrencinin mümkün olduğunca aynı seviyede eğitim almalarını sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Ağustos ayından itibaren Uğur Hazırlık Liseleri’nin 20 şube ile eğitim öğretime devam edeceğinin müjdesini veren Yücel, “Bu sene Trabzon, Hatay ve İstanbul Bakırköy olmak üzere 3 okulumuz vardı ve bu okullarımız mezunlarını verdi. Önümüzdeki yıl 20 tane Uğur Hazırlık Lisesi eğitim öğretim hayatına başlayacak. Bir iki yıl içerisinde bu rakamın 100 Uğur Hazırlık Lisesi’ne çıkmasını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Törende konuşan 2013-2014 Eğitim-Öğretim Dönemi Mezunlarından Okul Birincisi Cenk Batuhan Seven, “Daha yolun başındayız. Önümüzde aşmamız gereken engeller var. Ancak bu zorlu süreci başarıyla sonlandıracak güce sahip olduğumuzu biliyorum. Yapmamız gereken tek şey, hedeflerimiz uğrunda daha fazla çaba göstermek. Şundan da eminim ki bir yıl önce bu sıralarda başlayan dostluklar ve yaşanmışlıklar unutulmayacak. Birbirimizi eskisi kadar sık görmesek de anılarımız ve paylaştıklarımız ömrümüz boyunca zihnimizin bir köşesinde bizlerle olacak. Gereken çabayı gösterdiğimiz sürece başarılı bireyler olacağımızdan ve iyi yerlere geleceğimizden hiç şüphem yok” diye konuştu.

“UYGULANAN SİSTEM TÜRKİYE’DE BİR İLK”

Öğrenci velileri adına bir konuşma yapan Fehmi Tosun ise, “Birer anne ve baba olarak evlatlarımızı sevgi ve şefkatle kucaklamanın yanı sıra diğer bir vazifemiz de onları bilgi ve beceriyle donatıp geleceğe hazırlamaktır. Bu, ülkemizin geleceğine yapılmış en büyük yatırımdır. Biz de evladımızın daha iyi bir eğitim alması için büyük bir araştırma içine girdiğimizde Uğur Hazırlık Anadolu Lisesiyle tanıştık. Ortaya konan sistem oldukça etkileyiciydi, Türkiye’de bir ilkti. Dershane ve okulu birleştirmek hem akıllıca hem de daha pratik görünüyordu. Böylece Uğur ailesine katıldık. İlk kez uygulanan bir sistemin parçası olmak hem güzeldi hem de biraz kaygı vericiydi. Nasıl uygulanacağını, sonuçlarını bekleyip görmek zorundaydık. Ancak bu kaygılarımız kısa sürede silinip gitti. Gerek yöneticileri gerekse hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, evlatlarımızı evlat bilip tüm özverileriyle onları eğiten öğretmenlerimiz bizi bu kaygılardan arındırdı. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Tören, bayrak-flama teslimi ve diplomaların verilmesiyle son buldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bahçeşehir Üniversitesi Enver Yücel Bakırköy Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title