Haberler

Okul Sütü Programı Yarın Başlıyor

Anasınıfı ve İlköğretim öğrencilerini kapsayan Okul Sütü Programı yarın başlayacak.

Denizli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, özel okullar hariç olmak üzere anasınıfından ilköğretim 5. sınıfa kadar olan öğrencileri kapsayan uygulamanın 2 Mayıs'ta başlayıp okulların kapanacağı 8 Haziran'a kadar devam edeceği belirtildi. Konuyla ilgili Denizli'deki uygulamanın Vali Yardımcısı Alp Aslanargun başkanlığında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü idari ve teknik personeli tarafından oluşturulan komisyon tarafından yürütüleceği

belirtilerek, "Uygulamada Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü; programın koordinasyonu, sütün 5996 Sayılı Kanun ve yönetmelik hükümlerine uygun şekilde üretiminin sağlanması ve denetiminden sorumlu olacak" denildi.

Açıklamada, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün görevinin de, sütün tedarikçiden teslim alınması, muhafazası, okullara ulaştırılması, öğrencilere dağıtımı ve komisyon sekreteryasının yürütülmesi olacağı" belirtildi. Açıklamada, İl Sağlık Müdürlüğünün ise, programın uygulama döneminde öğrencilerin gelişme oranlarının ve süt tüketimi alışkanlıklarındaki değişimlerin tespitine ilişkin çalışmaları yürüteceği ifade edildi.

Denizli'de bulunan okullara süt dağıtımının Dimes Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılacağı öğrenildi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü İl Sağlık Müdürlüğü Alp Aslanargun Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title