Haberler

Okul Sporları Satranç Takım Turnuvası Başladı

Osmangazi Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu Bursa İl Temsilciliği işbirliğinde düzenlenen 2016-2017 Okul Sporları Satranç Takım Turnuvası, rekor katılımla başladı.

Osmangazi Belediyesi Ertuğrul Sağlam Spor Tesisi'nde düzenlenen Okul Sporları Satranç Takım Turnuvası'na ilk, orta ve lise seviyesindeki 145 okuldan toplam 186 takım başvuru yaptı. 3 gün sürecek olan turnuvada 1006 öğrenci, minik-küçük-yıldız-genç kategorilerinde mücadele edecek. Her takım günde iki kez olmak üzere toplam 6 karşılaşma yapacak. Puan ve averaja göre yapılacak sıralama sonunda kızlar ve erkekler kategorilerinde sıralamaya giren ilk dört takıma kupa ve madalyaları takdim edilecek.

Türkiye Satranç Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Osman Olduk, "Daha önce bireysel olarak düzenlenen Okul Sporları Satranç Turnuvası'nı bu yıl ilk kez takım düzeyinde gerçekleştiriliyor. 145 okuldan toplam 186 takım turnuvada mücadele edecek. Turnuva 3 gün sürecek. Her takımın 6 karşılaşma yapacağı turnuvada puana ve averaja göre sıralama yapılacak. Dereceye giren takımlara kupa ve madalya takdimi olacak. Bursa il yarışmasında dereceye girenler okullar, bölge turnuvasına katılmaya hak kazanacak. Bölge yarışmasından dereceye girenler ise daha sonra Türkiye finallerine katılacak" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osmangazi Belediyesi Ertuğrul Sağlam Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title