Haberler

Okul Sporları Bilgi Yönetim Sistemi Bilgilendirme Toplantısı

Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından "Okul Sporları Bilgi Yönetim Sistemi Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından "Okul Sporları Bilgi Yönetim Sistemi Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.

İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Zeki Kuş, Rehberlik Araştırma Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, 2013-2014 yılı okul sporları sezonunun açılmasıyla okullardaki sportif faaliyetlerin, müsabakalarında başladığını söyledi.

Okullarda yürütecekleri faaliyetlerdeki amaçlarının gençlik faaliyetleriyle okullardaki spor yarışmalarını birleştirerek eğitim kurumlarındaki öğretmenlerin hakemlik ve antrenörlük alanında yetiştirilmelerini ve okullara gençlik spor kulüpleri kurulumunu sağlamak olduğunu belirten Kuş, "2011-2012 okul sporları sezonunda 5 bin 574 lisanslı sporcuyla 803 müsabaka, geçen sezon düzenlenen okul müsabakaları sezonlarında da ise 7 bin 451 lisanslı sporcuyla 983 müsabaka yapıldı" dedi.

Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın da öğrencilerin akademik başarısın da sporun büyük öneminin olduğunu kaydetti.

Veliler ile okul yöneticilerinin, çocukları spora yönlendirmesi gerektiğini ifade eden Yalçın, şöyle konuştu:

"Son yıllarda okullardaki spor etkinliklerinin imzalanan protokollerle İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlükleri koordinesinde daha fazla arttı. Kentte 141 bin, yurt genelinde ise 17 milyon öğrenci var. Bu genç nüfus Türkiye için büyük bir zenginlik. Bizler eğitimciler özellikle de beden eğitimi öğretmenleri olarak, öğrencilerimizi daha fazla spora yönlendirmeliyiz. Bazı velilerimizde, 'çocuklarımız spora ayırdıkları vakitleriyle zamanlarını öldürüyor' şeklinde yanlış bir algı var. Eğitimciler olarak bunun da önüne geçmeli, öğrencilerimizin vakitlerini spora ayırmalarına teşvik etmeli onları bu konuda aydınlatmalıyız."

Toplantıya, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Adem Uslu ve çok sayıda beden eğitimi öğretmeni katıldı. - Afyon

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title