Haberler

Okul Servislerine Eğitim Semineri Verildi

Kastamonu'da öğrenci taşıyan okul servis şoförlerine Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim semineri verildi.

Kastamonu'da öğrenci taşıyan okul servis şoförlerine Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim semineri verildi.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen seminerde konuşan Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, öğrenci taşıyan tüm servis şoförlerinin bir ailenin en değerli varlıklarını taşıdıklarını belirterek, bu nedenle son derece dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim, Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile müşterek il merkezinde organize ettikleri taşımalı eğitim yapan okullardaki servis şoförlerine eğitim verdiklerini ifade eden Aksoy, birçok Avrupa ülkesinde öğrencinin evden alınıp okula getirilmesinin olmadığını ifade ederek, Türkiye'de çocukların geleceğe daha iyi hazırlamak için böylesi bir hizmetin sunulduğunu kaydetti. Aksoy, "İnsana hizmete etmek en şereflik görevlerden biridir. Elbette bunun zorlukları vardır. Ama bu zorlukları bilerek bu göreve talip olduk. Sizlerde eğitimin bir parçasısınız. Öğrenci taşıyan servis şoförleri olarak zor bir iş yapıyorsunuz" dedi.

Eğitimin evde başladığını, serviste devam ettiğini ve okulda pekiştiğine dikkat çeken Aksoy, şöyle konuştu: "Çocuklarımızı servisin kapısında karşılasanız ve onları günaydın, nasılsınız diyerek araçlara bindirseniz, inanın çok önemli bir hizmette bulunmuş olursunuz. Araçlarınızda dinleyeceğiniz müziklerin dahi çocuklar üzerinde etkili olur. Biz gün boyu uğraşır siz akşam çocuğu evine taşırken bir olumsuzluk yaparsanız, o günün uğraşını alıp götürmüş olursunuz. Çünkü çocuklar için hepimiz bir modeliz. Unutmayın ki bizler bir vücudun azaları gibiyiz. Birimiz beyin isek, diğerimiz el iz, koluz. Azalarımızdan birinin eksik olmasının ne demek olduğunu tahmin edebilirsiniz"

Bugünün küçükleri ve gençleri olan çocukların yarın ülkenin veya Kastamonu'nun geleceğinde söz sahibi olabileceğinin hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti: "Taşımalı eğitimdeki Türkiye ortalaması yüzde beş. İlimizde ise bu rakam yüzde on beş. Dağınık bir coğrafyada yaşadığımız için oldukça rakam yüksek. Bu rakamlar bile yükümüzün ağırlığını gösteriyor. Biz sizlere elbette güveniyoruz. Ancak, güven kontrole mani değildir. Önümüzdeki günlerde arkadaşlarımız kontrollerini sıklaştıracak" - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Bekir Aksoy Kastamonu Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title