Haberler

Okul Servisi Şoförleri İçin Yeni Düzenleme

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Şehirlerarası otobüs şoförleri için bir şart var, 26 yaş, yaşının en az 26 olması şartı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Şehirlerarası otobüs şoförleri için bir şart var, 26 yaş, yaşının en az 26 olması şartı. Bu uygulamayı servis şoförleri için de getirdik. Yani 26 yaşın altındaki vatandaşlarımız hiçbir şekilde servis şoförü olarak artık çalışamayacaklar" dedi.

Bakan Elvan, programda servis şoförlerine yönelik yeni düzenlemeye ilişkin ayrıntıları katıldığı bir televizyon programında açıkladı.

Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin son derece üzücü bir hadise olduğunu vurgulayan Bakan Elvan, "Yani ülkemiz açısından, milletimiz açısından üzücü bir hadise ve bununla ilgili ilk ağızdan, Sayın Başbakanımızın çok önemli açıklamaları oldu, artık bununla ilgili bir mücadeleye başlayacağımızı, bir seferberlik ilan ettiğimizi kendisi de ilan etti. Tüm bakanlıklarımız nezdinde, tüm valiliklerimiz nezdinde gereken her türlü hassasiyet bundan sonraki süreçte elbette gösterilecek ve kadına karşı şiddete yönelik mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Servis araçlarına yönelik olarak ise şöyle ifade edeyim. Şu ana kadarki uygulamalarımızda servis şoförlerinin ve servis şoförlerinde herhangi bir yaş sınırlaması yok idi" ifadesini kullandı.

Yaşı 18'ini doldurmuş herhangi bir vatandaşın servis şoförü olarak çalışabildiğini hatırlatan Bakan Elvan, "Ama biz bunda bir değişikliğe gittik, herhalde tahminim Pazartesi günü muhtemelen yönetmeliğimiz yayınlanır. Şehirlerarası otobüs şoförleri için bir şart var, 26 yaş, yaşının en az 26 olması şartı. Bu uygulamayı servis şoförleri için de getirdik. Yani 26 yaşının altındaki vatandaşlarımız hiçbir şekilde servis şoförü olarak artık çalışamayacaklar. Böyle bir uygulamayı getirdik. Ancak bu uygulamayı biz biliyorsunuz eğitim ve öğretim süreci devam ettiği için, aksamama olmaması nedeniyle 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle uygulamaya koyduk" diye konuştu.

Yaptıkları başka bir değişiklikle daha önce aranan 3 yıl süreyle E sınıfı sürücü belgesine sahip olma şartını 5 yıla çıkardıklarını belirten bakan Elvan, B sınıfı sürücü belgesine sahip olma şartını 5 yıldan 7 yıla çıkardıklarını, böylece daha emniyetli, daha güvenli bir sistemi oturtturmaya çalıştıklarını vurguladı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title