Haberler

Okul Servis Şoförlerine Seminer

Hakkari İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekipleri, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte taşımalı eğitim kapsamında görev alacak servis şoförlerine uymaları gereken trafik kuralları hakkında bilgi verdi.

2014 -2015 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Hakkari İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekiplerince taşımalı eğitim kapsamında görev alacak servis şoförlerine uymaları gereken trafik kuralları ve öğrencileri güvenle taşımaları amacıyla araçlarında bulunması gereken özellikler konusunda eğitime tabi tutuldu. Jandarma ekipleri tarafından verilen uygulamalı eğitimle ilgili yapılan açıklamada, "Jandarma personeli olarak öncelliği çocukların güvenliğine vereceğimizi Hakkari halkının bilinmesini isteriz. Çocuklarımızın ulaşımını sağlayacak servis sahibi ve şoförlerinin karayolları trafik kanununda ve yönetmeliklerde belirtilen, servislerin arkasındaki 'okul taşıtı' yazısının olup olmadığı, 'dur' kırmızı ışık veren lambanın çalışıp çalışmadığı, okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerinin taşınmasını üstlenen araçların rehber personel bulundurup bulundurmadıkları, araç kapılarının şoför tarafından açılıp kapatılan otomatik kapılardan ya da mekanik olsa dahi sadece araç şoförü tarafından kontrol edilip edilmediği, araçların her koltuğunda emniyet kemeri bulunup bulunmadığı, öğrenci servisi yapılırken öğrenci haricinde yolcu alınıp alınmadığı, araçlarda sigara içilip içilmediği hususlarının sıkı olarak denetleneceğinin, bu kurallara uyulmadığı takdirde gerekli cezai hükümler uygulanacak" denildi. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakkari Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title