Haberler

Okul Öncesi Öğretmenliği Semineri Şiir ve Müzik Dinletisi İle Renklendi

Güncelleme:

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı semineri yapıldı.

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı semineri yapıldı. Dicle Üniversitesi kongre merkezinde gerçekleşen seminerde şiir ve müzik dinletisi ile geçmiş öğretmenler günü kutlandı.

Öğretim üyeleri ve öğrencilerin ilgi gösterdiği etkinlikte Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel yaptığı konuşmada bütün öğrencilerin geçmiş öğretmenler gününü kutlayarak, eğitimin temelinde öğretmenin büyük rolü olduğunu söyledi.

Yücel, geleceğin öğretmeni olarak öğrencileri yetiştirmek için fakülte olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve binalarında 44 tane akıllı sınıf olduğunu söyleyerek, amaçlarının daha iyi bir eğitim vermek olduğunu belirtti.

Drama sınıfının ardından uygulama sınıfının da yakın tarihte kurulacağının müjdesini veren Yücel, "Daha iyi eğitim almanız için neye ihtiyacınız varsa biz hepsini temin etmeye hazırız" dedi.

Wi-fi kullanımından oturma alanlarına, bilgisayar laboratuvarından baskı makinası projesine kadar öğrencileri için yapılan faaliyetleri dile getiren Yücel, yabancı dilin eğitim için önemi üzerinde durdu. Yücel,"eğer mesleğinizi severseniz her şeyin üstesinden gelirsiniz" diyerek, ana sınıfı öğretmenliğinin zor ama bir o kadar da önem arz ettiğini söyledi.

Yücel'in konuşmasının ardından müzik gurubu seslendirdiği şarkılarla salonda bulunanlara keyifli anlar yaşattı. "Kendine iyi bak, Bahçede yeşil çınar, penceresiz kaldım anne, delalım" gibi şarkıların seslendirildiği programda, okul öncesi öğretmenliği bölümünde eğitim gören öğrenciler de"Tahir ile Zühre, etme, sevdiğin kadar sevilirsin, yaşayabilme ihtimali, dünyanın tüm çiçekleri" şiirleriyle duygulu anlar yaşattı.

Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Cemal Aküzüm, öğrencilerin okul öncesi ile ilgili bilgileri başlıklar halinde okudu. Aküzüm, öğrenim süresince karşılaşılabilecek sorunlar ve yapılabilecekler konusunda öğrencilerini bilgilendirdi. Okul öncesi eğitim ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların, hangi yaş düzeylerindeki öğrenci gruplarına kazandırılacağını dile getiren Aküzüm, mesleğin gerektirdiği özelikler ve amaçlarını anlattı. Halayların çekildiği, türkülerin hep bir ağızdan söylendiği programda öğrenciler doyasıya eğlenerek, sınav stresinden uzaklaştı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title