Haberler

Okul Müdürüne Öğrenciye Tacizden 12 Yıl 6 Ay Hapis

Güncelleme:

Bartın'da, müdür olarak görev yaptığı okulda lise öğrencisi 17 yaşındaki Z.M.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan Hüseyin A., 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

14 Şubat 2008'de Bartın Davut Fırıncıoğlu Anadolu Lisesi'nde meydana gelen olayda Hüseyin A., iddiaya göre Z.M.'yi odasına çağırıp dudaklarından öpmeye çalıştı. Okul müdürünü iterek kurtulan kızın eve giderek durumu anlattığı ailesi şikayetçi oldu. Olayın ardından önce Amasra İlçesi'nde bir liseye, daha sonra da Arıt Beldesi'ndeki liseye müdür olarak atanan, son olarak da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde şube müdürü olarak görevlendirilen Hüseyin A. hakkında, 'Çocuğun cinsel istismarı' suçlamasıyla Bartın 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Tutuksuz yargılanan Hüseyin A. mahkemedeki savunmasında suçlamayı kabul etmedi. Öğrencinin beyanlarının samimi olmadığını söyleyen Hüseyin A., Mağdurenin doğum günü nedeniyle okula çiçek gelmesi nedeniyle kendisini uyarmam sonucu bu şekilde isnatta bulunduğu düşünüyorum. Ayrıca olaydan sonra mağdureye yine bir çiçek gelmiş ve çiçeğin üzerinde benim adım yazıyormuş. Ben böyle bir çiçek göndermedim. Zaten bu çiçeği başka birisinin gönderdiği tespit edildi. Olaydan sonra da bu şekilde benim hakkımda provokasyonlarını, kurgularını sürdürdü. Böyle bir suçu kesinlikle işlemedim. Beraatime karar verilmesini istiyorum dedi.

Mahkeme heyeti Hüseyin A.'ya, kızın olay nedeniyle ruh ve beden sağlığının bozulduğu yönündeki Adli Tıp Kurumu raporunu da gözönünde bulundurarak önce 15 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın geçmişi, duruşmalardaki iyi halini gözeterek cezayı 12 yıl 6 aya indirirken, cezanın infazından sonra geçerli olmak üzere 6 yıl 3 ay da memuriyet hak ve yetkilerini kullanmasını yasakladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Amasra Bartın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title