Haberler

Okul Müdürlerinin Görevden Alınmasına Tepkiler Sürüyor

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul müdürlerinin görevden alınmasına tepkiler sürüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul müdürlerinin görevden alınmasına tepkiler sürüyor. Bu kapsamda CHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Muzaffer Bıyıklı ve MHP İnebolu İlçe Başkanı Mustafa Ateş, yazılı bir açıklamada bulundu.

CHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Muzaffer Bıyıklı, dört yıllık görev süreleri dolan okul müdürlerinden en az 75 puan alamayan müdürlerin görevleri 'yetersiz' oldukları gerekçesi ile sona erdiğine dikkat çekerek, "Bu uygulama ile başarılı eğitim kurumu müdürleri kapalı kapılar ardında ve usulsüz bir biçimde verildiği iddia edilen puanlarla tasfiye edilmiş, kariyer ve liyakat ayaklar altına alınmıştır. Büyük bir bölümü kazandıkları sınavlar sonucunda yönetici olarak atananların görevine son verilmiştir. Yerlerine ağırlıklı olarak bir eğitim sendikasının üyeleri atanarak eğitim kurumları siyasi iktidarın "arka bahçesi" haline getirilmek istenmekte ve bu bahçede farklı renklerin istenmediği ortaya konulmaktadır" dedi.

Eğitim kurumu müdürlerine verilen puanların adil ve hakkaniyete uygun verildiği düşünülüyorsa bütün illerin değerlendirme ve puanlama sonuçlarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından şeffaf bir şekilde açıklanmasını isteyen Bıyıklı, şunları kaydetti: "Somut hiç bir bilgi ve belgeye dayanmadan tamamen soyut ve siyasi nedenlerle, görevlerini tarafsızlık ilkesi ile yapan başarılı müdürlere 75'in altında puan verilerek görevleri sona erdirilmiştir. İlimizde de 4 yıllık yöneticilik süresini dolduran 130 eğitim kurumu müdüründen 64'üne 75 altında puan verilerek tasfiye edilmişlerdir. Bunların içinde ilimizin köklü ve başarılı liselerinin, başarılı ve veli ilgisinin yoğun olduğu ilkokul ve ortaokulların müdürleri de bulunmaktadır. Bugün yaşananlar iktidar partisinin devlet içinde kendisi gibi düşünmeyen, kendisine açıktan taraf olmayan herkesi bertaraf etme, yok etme, devlet mekanizmalarının dışına itme ve böylece baskılarla herkesi biat ettirme düşüncesinin sonucudur. Her fırsatta "Yeni Türkiye" vurgusu yapan iktidarın Yeni Türkiye projesi bir 'parti devleti' projesidir. Görünen o ki "Yeni Türkiye"de yalnızca kendilerine biat edenlere yaşam şansı tanınacaktır. Kendilerinin dışında hiç kimseye yaşam şansı tanımayan bu anlayış, apaçık bir diktacı anlayışıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, yıllarca başarı ile görev yapmış müdürlerimizin mağdur edilmemeleri ve incitilmemeleri gerektiğine inanıyoruz. Bütün bu uygulamalara neden olan 6528 sayılı yasanın Kanun Hükmünde Kararname ile değiştirilen ve eklenen bölümlerinin iptal edilmesi talebi ile partimiz tarafından Anayasa Mahkemesi'ne dava açılmıştır. Umarız, verilecek kararla yanlıştan dönülmüş olur. Böylece mağduriyetlerin giderilmesi ve kadrolaşma çabalarının engellenmesi mümkün olacaktır. Durumu değerli Kastamonuluların bilgilerine saygılarımızla sunarız"

MHP İnebolu İlçe Başkanı Mustafa Ateş ise, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevden alınan okul müdürlerinin hesabının mutlaka bir gün sorulacağına işaret ederek, "Tüm Türkiye'de devam eden ve bir kıyıma dönüşen okul müdürlerinin görevden alınması, ne yazık ki İnebolu'da da kimi sonuçlara yol açtı. Gerek Türk Eğitim-Sen Sendikası'nın tepki dolu açıklamasını, gerekse başarılı okul müdürlerinin tepkilerini, geçtiğimiz hafta içerisinde basınımızda okuduk. Bütün bu açıklamalardan da rahatlıkla anlaşılabileceği gibi, görevden alınan okul müdürleri, bu görevlerinde başarısız oldukları için görevden alınmamış, bugünün yağcılarının, tamamen siyaset içeren telkinleri ve tercihleri görevden almalarda ve yeni atamalarda etkili olmuştur. Görevden almaların ve atamaların altında imzası olanlar ve onların siyasi işbirlikçileri, her zaman ve her olayda olduğu gibi, yaptıklarını savunacak yüzleri olmadığından, tam sipere yatmışlardır. Memleketin dört bir yanına öğrenci göndermemize vesile olan dershaneleri kapatma konusunda sesini bile çıkaramayanların, okul müdürlerinin görevden alınmasında bir şeyler söyleyebilmesi zaten mümkün değildir. Memlekete faydamız dokunacak diye ödleri kopan ve kendi siyasi emellerinden başka bir şey düşünmeyen bugünün yağcıları, 8 öğrencisini Fen Liselerine göndermeyi başarmış bir okulun okul müdürünün neden görevden alındığını İnebolu'ya açıklayabiliyorlarsa çıksınlar açıklasınlar. Görevden alınan okul müdürlerinin yerine siyasetçilerin hısımlarının, akrabalarının, eş ve dostlarının atanmasını sadece liyakatle açıklayabiliyorlarsa çıksınlar açıklasınlar. Her kuruma kendi soyadını taşıyanları yerleştirmeyi siyaset, marifet ve memlekete hizmet zannedenlerin, başarı kıstası diye okul müdürlerinin kendilerine oy verip vermediğinin çetelesini tutarak, kimin hangi cemaatten olduğunun derdine düşerek nereye varacaklarını, o eğitim kurumlarında ne haksız depremlere yol açacaklarını birlikte göreceğiz. Devlet memurluğu yapmayı, sırtını iktidar partisine yaslayarak her türlü haksızlığı yapmak zannedenler de, bu kararlarda imzası ve etkisi olanlar da elbet adalete ihtiyaç duyacaklardır" şeklinde konuştu.

Ateş, şöyle devam etti: "Çalıştıkları okullarda, okullarının başarı oranını yükseltip, bugünün yağcılarının suratlarına tokat gibi çarpan müdürlerimizin görevden alınmalarına yol açanlardan günü geldiğinde hesap soracağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Adalete ihtiyaç duyduklarında, hangi devlet memurluğu, hangi iktidar partisi, hangi yağcı kendilerini kurtarabilecektir oturup bunu düşünsünler. İktidar partisi yöneticilerine tavsiyemiz, görev sürenizin son deminde yağcıların oyunlarına gelip haksız uygulamalara imza atmayınız. Bu memleket sizden önce de sizin gibi hareket eden siyasetçiler görmüştür. Maalesef sonradan ne selam verecekleri ne de selam alanları olmuştur. Bu duygu ve düşünceler içerisinde, kamuoyunun bu işlerin müsebbibi olan bugünün yağcılarına gereken tepkiyi göstereceğine olan inancımla sevgi ve saygılarımı sunuyorum" - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ateş Türkiye İnebolu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title