Haberler

Okul Masrafları İçin 'Tek Kişilik Yürüyen Orkestra' Oldu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi 23 yaşındaki Harun Kaldı, internette izlediği bir görüntüden yola çıkarak yaptırdığı düzenekle 5 enstrümanı bir araya getirdi. Kaldı, bu düzeneği ile sokak müziği yaparak ilgi topluyor hem de okul masraflarını çıkarıyor.

Edirne'nin Keşan'dan Çanakkale'ye gelen ve ÇOMÜ İngilizce Öğretmenliği 4'üncü sınıf okuyan Harun Kaldı, okul masraflarını çıkarmak için çözüm aradı. Kordon boyunda gitar ve mızıka çalarak harçlığını kazanmaya başlayan Kaldı, bir süre sonra 'İşini geliştirmeyi' düşündü. İnternette gördüğü 'Tek kişilik orkestra' fikriyle hareket geçen Kaldı, bir marangoz arkadaşıyla birlikte 'Yürüyen tek kişilik orkestrasını' oluşturdu. Gitar ve mızıkasına, davul, tef ve kazu da ekleyen Kaldı, tek kişilik orkestra oluşturdu. Gitarı eliyle, mızıka ve kazuyu ağzıyla, davulu ve tefi ise ayaklarıyla çalan, üstelik tüm enstrümanları vücuduna monte ettiği için yürüyebilen Kaldı, ev kirasını ve harçlığını çıkarmak için yolunun tutuğu kordon boyunda ilgi odağı oldu. Harun Kaldı'yı görenler şaşırdı. Şaşkınlık içinde ilk kez gördükleri tek kişilik dev orkestrayı dinleyenler, aparatın ön tarafında bulunan ve üzerinde 'kasa' yazan torbaya bahşiş attı.

Kucağında çocuğu bulunan bir kadın, Kaldı'ya bahşiş verirken, "Bu emeğe saygı gösterin ve biraz para verin" diyerek övgü yağdırdı. Tek kişilik yürüyen orkestra öğrenci Harun Kaldı ise, ilk defa işe çıktığını ve ilginin yoğun olduğunu söyledi. İnsanların kendisini farklı bulduğunu belirten Kaldı, şöyle dedi:

"Fikrin orijinali tamamen bana ait değil, Hırvatistanlı bir adama ait. İnternette gördüm. Türkiye'de de ilginç olabileceğini düşündüm. Sırtımdaki tasarım bana ait, ama fikir bana ait değil. Bir marangoz arkadaşımla beraber yaptık. Böyle bir şey çıktı ortaya. Toplamda 5 adet enstrüman var. Ama gitar, mızıka, davul ve tefi kullanıyorum. Kazuyu pek fazla kullanmıyorum. Çalışan herkes yapabilir. Ama düzeneği kurmak için biraz masraf yapmak gerekiyor. Ben bu orkestrayı toplamda 300 TL'ye mal ettim. Ama şuanda param bitti. Daha sonra biraz daha geliştireceğim. Çünkü öğrenciyiz, kira çıkmıyor. Ufak tefek harçlık olsun maksat. Ailemin ekonomik durumu çok iyi olmadığı için kendime katkı yapayım istedim."

- Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Keşan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title