Haberler

Okul Kantinlerinde Yaşanan Sorunlar Ele Alındı

Güncelleme:

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanlığı yeni eğitim öğretim yılı öncesi okul kantinlerinde yaşanan sorunları ele aldı.

Okulların açılmasına az bir zaman kala ilgili kurumlar çalışmalarını hızlandırdı. Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odasına bağlı kantinci ile Eyyübiye Zabıta Müdürü ve Karaköprü Zabıta Müdürünün katıldığı toplantıda kantinci esnafın sorunları ve talepleri görüşüldü, çözüm önerileri sunuldu.

Konu hakkında bir açıklama yapan Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, "Yakın bir zamanda okullar açılacak canımız, göz bebeğimiz olan çocuklarımızın okulda alış veriş yaptıkları kantinciler hangi ortamda satış yapıyorlar, ne sorunları var, nasıl çözeriz amacıyla bir toplantı yaptık. Özellikle okul çevresinde tablada ve açıkta döner, pamuklu şeker, palıza, çekirdek gibi içinde ne olduğu belli olmayan gıdalar satan tablacılarla mücadele edilmesini istedik. Bunlar çocuklara 1 TL'ye döner satmaktalar. 1 TL'ye satılan dönerin içinde ne var? Ne kadar sağlıklıdır? Bunların araştırılması ve önlenmesi lazım. Okul idarecilerinin çocukları dışarı bırakmaması lazım. Dışarıda bu çocukların başına bir olay gelse bunun hesabını vermek zorunda kalacaklar. Oysa kantinler okul müdürleri, aile birlikleri, zabıta ve tarım il müdürlüğü ekiplerince düzenli olarak denetlenmektedir. Velilerden de ricamız çocuklarını dışarıdan alışveriş etmemeleri hususunda bilgilendirmeleridir" diye konuştu.

Açılamasına devam eden Başkan Altun, "Ayrıca toplantımıza katılarak şereflendiren Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürü Halit Ataş'a ve Karaköprü Belediye Zabıta Müdürü Mahmut Mat'a ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz. Davet ettiğimiz halde Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürü ise toplantıya katılmadı" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mehmet Altun Karaköprü Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title