Haberler

Okul Kantinleri Denetlendi

Balıkesir’in Burhaniye Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezi kurumlarının ortaklaşa yürüttüğü okul kantinlerindeki denetimleri devam ediyor.

Balıkesir'in Burhaniye Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezi kurumlarının ortaklaşa yürüttüğü okul kantinlerindeki denetimleri devam ediyor.

Burhaniye'de bulunan İlkokul, Ortaokul ve Liselerde bulunan kantinler İlçede bulunan dört kurum tarafından denetleniyor. Kaymakamlık oluru ile kantinlerin kontrolü için kurulan beş kişilik denetim komisyonunda; mühendis, veteriner hekim, teknisyen ve zabıta memuru bulunuyor. Okul kantinlerinin genel temizlik kurallarına uyup uymadığını, hijyen belgeleri ve Ruhsatlarını kontrol eden Denetim Komisyonu, ayrıca gazlı içecek ve kızartma türü yiyeceklerin satılıp satılmadığını denetliyorlar. Milli Eğitim Bakanlığının 2011 yılında yayınlanan genelgesine istinaden tüm okul kantinlerinde gazlı içecek ve kızartama türü yiyeceklerin yasaklanmasıyla kantinlerin bu konulara uyup uymadığı kontrol ediliyor. Bu kapsamda ilçede bulunan tüm okullara bir plan dahilinde denetleme yapan komisyon üyeleri öğrencilerin daha sağlıklı koşullarda beslenmeleri için satılan ürünlerin raf ömürlerine kadar her detaya bakıyorlar. Bu zamana kadar yapılan denetimlerde her hangi bir sorunla karşılaşmayan komisyon üyeleri denetimlerin ilçe genelinde devam edeceğini belirtti. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Burhaniye Belediyesi Balıkesir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title