Haberler

Okul İdarecilerine Kariyer Danışmanlığı Eğitimi

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavları sonrası öğrencilerin doğru yönlendirilebilmesi için okul yöneticilerine kariyer danışmanlığı eğitimi veriyor.

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavları sonrası öğrencilerin doğru yönlendirilebilmesi için okul yöneticilerine kariyer danışmanlığı eğitimi veriyor.

Müdürlük tarafından geliştirilen "Geleceğiniz Geleceğimizdir Projesi" kapsamında verilen eğitim, Necatibey Kız Meslek Lisesi Toplantı Salonu'nda yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, eğitim programında yaptığı konuşmada, bu proje ile TEOG sonrası öğretmenlerin öğrencilerin ilgi ve puanlarına göre okul ve meslek seçiminde yeni ve daha etkin bir yöntemle yardımcı olabileceğini ifade etti.

Sarıkaya, şunları kaydetti:

"Bu proje ile yöneticilerimiz her okul türünün tanımları, okulların puanları, yüzdelik dilimleri, adresleri gibi okulları tanıtıcı bilgilerin yanı sıra, okul türüne göre meslek dağılımlarını iyi bir şekilde öğrenmiş olacaklar. Proje tüm öğrenci ve öğretmenlere katkı sağlayacak, ciddi şekilde yürütülmesi halinde Türkiye'ye örnek teşkil edecek bir proje olabilecek. Ayrıca bu şekilde tercihlerde yaşanan sıkıntıların önüne geçilmiş olacak. Öğrencilerimizin emekleri boşa çıkmayacak. Tercihleri konusunda yanılmalarının önüne geçilecek."

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Sarıkaya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title