Haberler

Okul Harçlığını Biriktirip At Aldı, Şimdi Saatte 100 TL Kazanıyor

Aydın’ın İncirliova ilçesinde yaşayan 15 yaşındaki Asil Şen, yaşıtları sokakta oynarken, o okul harçlıklarını biriktirerek aldığı at ile servet kazanıyor.

Aydın'ın İncirliova ilçesinde yaşayan 15 yaşındaki Asil Şen, yaşıtları sokakta oynarken, o okul harçlıklarını biriktirerek aldığı at ile servet kazanıyor. Kışın okuyup yazın çalıştığını belirten Asil Şen, saati 100 TL'ye kiraya verdiği atı sayesinde işadamı gibi çalışıyor.

Çocukluğundan bu yana hayvanları çok sevdiğini ve ortaokula giderken harçlıklarını biriktirerek bu atı aldıklarını belirten Asil Şen, "İnsanlar özel günlerini nostaljik ortamlarda geçirdiğini görünce bir de fayton aldık, süsledik. Şimdi gelin-damat ve sünnet çocuklarını faytonla dolaştırıyoruz. Belki yaşıtlarım tatili gezip eğlenerek geçiriyor ama ben kendi ayaklarım üzerinde durup kendi paramı kendim kazandığım için daha mutluyum. Şimdi atım Rüzgar sayesinde hem iş sahibi hem de işçiyim. Okullar açılınca liseye başlayacağım. İncirliova Çok Programlı Lise'de okuyup eğitimimi tamamladıktan sonra, işimi geliştirip hizmet sektöründe iş hayatına atılmak istiyorum. Bazılarının hayalinde araç filoları var ama benim hayalimde fayton filoları var. Talepleri karşılamakta sıkıntı yaşıyoruz. İncirliova'da ikamet ediyorum Aydın merkez ve çevre illere de işe gidiyorum" dedi.

Rüzgar adını verdiği atı sayesinde işlerinin oldukça yoğun ve hayatın da güzel olduğunu belirten Asil Şen, okulların tatil olduğu yaz döneminde her gün okullar açıkken de hafta sonları çalıştığını söyledi. Hayatından oldukça memnun olduğunu belirten Şen, "Maalesef ülkemizde çalışmak ayıpmış gibi algılanıyor. Hatta çocukların çalışması ya da çalıştırılması yasalara göre suç. Anlamakta güçlük çekiyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İncirliova Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title