Haberler

Okul Hafriyatından Altın Sikke Çıktı, Bulanların Başı Yandı

Güncelleme:

Sivas'ta bir okulun inşaatından alınarak, fidanlık olarak kullanılan alana dökülen hafriyat içinden çıkan altın sikkeleri bulup sattığı iddia edilen 21 kişi gözaltına alındı.

Sivas'ta bir okulun inşaatından alınarak, fidanlık olarak kullanılan alana dökülen hafriyat içinden çıkan altın sikkeleri zimmetlerine geçirdikleri iddia edilen 21 kişi gözaltına alındı.

İNŞAAT HAFRİYATINDA BULDULAR

Edinilen bilgiye göre, 7 Ekim günü bir ihbar üzerine harekete geçen Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gökçebostan Mahallesi'nde bulunan Ülkü İmam Hatip Ortaokulu'nun inşaat çalışmasında çıkan hafriyatın Orman İşletme Müdürlüğü'nün karşısındaki fidanlık alana döküldüğü ve toprağın alana serilmesi sırasında ise Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında çalışan işçilerin altın sikkeler bulduğu iddia edildi.

POLİS PEŞLERİNE DÜŞTÜ

Ekiplerin yaptığı çalışmalar neticesinde toprak içerisinde bulunan altın sikkelerin, alanda çalışan bazı işçiler ve görevliler tarafından paylaşıldığı öne sürüldü. Olayla ilgili olarak 21 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramada yaklaşık 100 adet altın sikke bulundu. Orman İşletme Müdürlüğü fidanlık sahası içerisinde müze müdürlüğü görevlileri ile yapılan aramada ise 8 adet Osmanlıca yazılar ve Osmanlı tuğrası bulunan sarı renkli tarihi eser olduğu değerlendirilen toplam 94 adet altın sikke ele geçirildi.

SATINCA YAKALANDILAR

Gözaltına alınan şahısların altın sikkeleri aralarında paylaştıkları ve 750 lira ile bin lira arasında il merkezindeki kuyumculara sattıkları tespit edildi. Gözaltına alınan şahıslardan 6'sı emniyetteki ifadesinin ardından 15'i ise adliyedeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Orman İşletme Müdürlüğü Sivas Emlak Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (14)

ŞADİ 25.Mobil-IOS:

Tayıpe verdeydiler olmazdı tayıbın ihtıyacı var zira bilal oglan italyaya kaçtı para lazım

68
37
yanıtYanıtla
Türkiyem:

Nuri ağzına sağlık tayyip düşmanlığı kör sağıt etmiş biizm milleti; gezi zekalı la bunlar tayyip çaldı tayyip bilal kaçtı, hay ben sizin beyninize tükürem yaa. asalaklar gürühuu. .

yanıt21
yanıt8
DEPREM_07:

YERİN ALTINDA DURUCAGINA İNSANA FAYDASI OLSUN BULMUŞLAR ÇALMAMIŞLAR AMA BİZİM YASALAR İŞTE BÖYLE

50
7
yanıtYanıtla
Mm:

Yabancı ülkelerde eski tarihimizin kalıntılarını müzelerinde görebilirsiniz. Sonra deriz kendi kendimize neden bizim tarihi eserler yabancı topraklarında diye. Tarihi eseri bulan devlete vermeyip yurt dışına Çıkartıyor.

yanıt5
yanıt3
vatandaş..:

Yunanistan''''daki iktidar partisi Syriza, Ankara''''daki ikiz bombalı saldırıları protesto için herkesi bu akşam Meclis binasının önündeki Sintagma meydanına çağırdı. aaa sahi kardeşleri öldü demi. . .

29
25
yanıtYanıtla
ahmet:

bu hiyar olen asker icin niye yapmamis pkk terorunu niye lanetlememis de simdi yapiyor

yanıt1
yanıt3
Az akıllı olun:

Adamlar altın madeni bulmamış, tarihi değeri olan para bulmuşlar.Bunların kuyumcuya satılıp eritilmesi yasaktır.Devlete haber verseler devlet bunun karşılığını veriyor zaten.3 kuruşa kuyumcuya satmaya gerek yoktur. Sizin kafadaki adamlar yüzünden ülkede tarihi eserlerin pul kadar değeri yok.

40
8
yanıtYanıtla
ahmet sayar:

altın bulanındır devlet madem tarihi esere değer veriyor hakkını versin bulan da devlete satsın yok öyle üc kuruş verip hadi git demek

29
2
yanıtYanıtla
Hollandali:

Calisan insanlarimiz sans eseri bu bulduklarini heralde soygun yaparak degil, tesaduf olarak. Polislerin bunlari bir kacak gibi mahsere dondurmeleri pek hos degil. Herkesin bu yalan dunyada beklentileri vardir. Devletimiz Askerimiz Polisimiz Turkiyeyi bu yasanan cehennnemden nasil cikaracagina, en buyuk agirlik vermesi dusuncesindeyim. Allah olen insanlarimiza Rahmet eylesin, yaralananlarimiza sifa, ailelerine sabir versin. Allah bunu yapan pisliklerin belalarini versin.

15
4
yanıtYanıtla
Akbas:

Bulunan tarihi eserler bütün dünya insanligina ait oldugu icin bulunan devletin müzelerinde bütün insanliga acik sergilenir Bu kanun tüm dunyada gecerlidir

yanıt3
yanıt3
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title