Haberler

Okul Gezisine Giden 7 İlkokul Öğrencisi Hamile Kaldı

Güncelleme:

Sırp Cumhuriyeti Üreme Sağlığı Merkezi, okulla birlikte beş günlük bir geziye giden 7 ilkokul öğrencisinin geziden hamile olarak döndüğünü belirtti.

Üreme Sağlığı Merkezi, Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti kesiminde okulla birlikte beş günlük bir geziye giden yedi ilkokul öğrencisinin, geziden hamile olarak döndüğünü belirtti.

CİNSEL İLİŞKİ YAŞI 13-14'E DÜŞTÜ

Olay, Sırp Cumhuriyeti Üreme Sağlığı Ulusal Koordinatörü Nenad Babic'in açıklamasıyla ortaya çıktı. Yaşanan bu durum, Bosna Hersek'te gittikçe büyüyen 'erken yaşta cinsel ilişki' sorununu da tartışmaya açtı. Babic, cinsel ilişkiye girme yaşının 13-14'e kadar düştüğünü söyledi. Babic, bu durumdan ebeveynlerin ihmali kadar okullarda verilen cinsellik eğitimini de sorumlu tuttu.

BİRÇOK HASTALIĞA NEDEN OLUYOR

Babic, erken yaşta cinsel ilişkinin kısırlık, cinsel hastalıklar, düşük ve erken doğum gibi pek çok soruna yol açtığına dikkat çekti ve "Sırp Cumhuriyeti'nde kısırlık oranı yüzde 15 ile 18 arasında değişiyor, düşük oranı yüzde 15, erken doğum oranı ise yüzde 5 ile 10 arasında değişiyor" dedi.

2013'TE 18 YAŞINDAN KÜÇÜK 31 KİŞİ DOĞUM YAPTI

Saraybosna Üniversitesi Klinik Merkezi'ne göre, sadece geçtiğimiz yıl 18 yaşından küçük 31 kişi doğum yaptı, bunların dördü 15 yaşındaydı, 10'u 16 yaşındaydı, geri kalan 17'si de 17 yaşındaydı.

"ERKEN YAŞTA CİNSEL İLİŞKİYLE ÇOK SIK KARŞILAŞILIYOR"

Saraybosnalı bir jinekolog olan Senad Mehmedbasic de 13 veya 16 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel ilişkiye girmesinin berbat bir durum olduğunu ancak maalesef bu durumla sık sık karşılaşıldığını belirtti. Mehmedbasic, "Çocuklara yeterince sağlık eğitimi verilmediği ortada. Bu yüzden sonuçlarını bilmeden böyle şeylere yöneliyorlar" dedi.

Kaynak: Hürriyet

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Saraybosna Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (69)

A Aziz Mobil-IOS:

Maalesef Dünya'nın Sınırsız zevkın bir neticesidir bunun da sunu felakettır

61
7
yanıtYanıtla
bozoklu halukmobilWeb@haberler.com:

Allah Türk milletini korusun.

51
16
yanıtYanıtla
ahmet gokmobilWeb@haberler.com:

Ne var bunda buyutecek. Cağdaşlaşmişlar. Kulturleri artmis kiz cocuklari serbest olmali baski yapilmamali. Cağdas ve demokratik olmaliyiz

15
52
yanıtYanıtla
ankebutuser:

niye eleştiriyorsunuz, çağdaş düşüncenin, kemalist veletleride ülkemizde aynı ahlaksızlığı amaçlamadılar mı ve çoğunu da başarmadılar mı ?

29
26
yanıtYanıtla
yücetürk:

Bu olay sirbistanda olmus, ama farketmez ha avrupa ha amrika ha asya , bunlarin hepsi kafirdir, . önemli olan müslümanlarin ne yaptigidir. . maalesef, ataputun cikardigi kanunlar bati kültürünün egitim sistemimize hakim olmasindan kaynaklanan karma egitim, . genclerimizin islam ahlaki ile yetismelerinine en büyük engeldir, bu yüzden ülkemizdede hergün gayri mesru cocuklar dogmaktadir, , karma egitim yasaklanmali islami kurallara uygun hale getirilmelidir. .

29
25
yanıtYanıtla
???? ?????Mobil-ANDROID:

işte bu islamı hakkıyla tatbik etmediğimizin bir sonucu

47
6
yanıtYanıtla
NiğdeliMobil-IOS:

Bellerine sağlık nediyelim alan veren memnun bunun hesabını ana babaya sormalı

6
42
yanıtYanıtla
OsmanmobilWeb@haberler.com:

Bu ne ya

43
4
yanıtYanıtla
mantıklı düşünün (anket):

Evlenmeden önce ilişkiye girMEYen İYİ oy, girEN de KÖTÜ oy versin. Bakalım biz daha çok ahlaklı mıyız. ;)

27
17
yanıtYanıtla
göçmen kızıMobil-ANDROID:

Soysuz sirplarin gerçek yüzlerini görün hiç acimiyorum onlara zamanında biz Arnavut ve Boşnaklara yaptıklarının bedelini ödüyorlar..

31
12
yanıtYanıtla
Tüm 69 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title