Haberler

Okul Duvarına Sprey Boya ile Yazılan Yazılara Tepki

Güncelleme:

Bolu'da, Sakarya İlkokulu'nun duvarlarına sprey boyalarla, 'Günaydın gençler, okuyun yoksa sürüneceksiniz' gibi birçok yazı yazılırken, polis yazıları yazan kişileri tespit etmek için çalışma başlattı. Bolu Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu gençlerin masraf açtıklarını, ancak kızgın olmadıklarını belirterek, "Okulların duvarlarına yazı yazmak uygun değil. Biz onları boyarız, sizlere de kırgın ya da kızgın da değiliz ama bir sürü masraf çıkıyor" dedi.

Tabaklar Mahallesi Hastane Caddesi üzerinde bulunan Sakarya İlkokulu'nun duvarına kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından sprey boyalarla 'Kahrolsun AKP diktatörlüğü', 'Yazısız duvar istemiyoruz', 'Günaydın gençler okuyun yoksa sürüneceksiniz', 'Savaşmayın sevişin', 'Bir de sokak çocuklarına sor kirlenmek güzel mi?', 'Sokakta büyüyen çocuklar sokakları kirletmez' gibi birçok yazılar yazıldı. Yazıların hepsinin altına da isim olarak 'M.K' yazılırken, bazı müstehcen figürlerin çizilmesi de dikkat çekti. Sabah okula gelen öğrenci ve öğretmenler duvarlardaki yazıları görünce şaşkınlık yaşarken, okul yetkilileri polisi aradı. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri çevrede inceleme yaparak sprey boya ve içki şişesini delil olarak alırken, güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi.

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, Sakarya İlköğretim Okulu'nun kentte insan yoğunluğunun en çok bulunduğu bir alanda olduğunu söyleyerek, "Okulumuzun çevresi demir parmaklıklarla ve kapılarla kapalı ve güvenlik kameraları ile donatılmış durumda. Ancak sabahın erken saatlerinde kim olduğunu bilmediğimiz ve muhtemelen genç olduğunu düşündüğümüz kişiler okuldaki öğrencilere bazı mesajlar yazmışlar. Gençlere okuyun yoksa sürüneceksiniz diye yol gösterici yazılar yazmışlar. Bir siyasi partimizi de atıfta bulunan yazılar yazmışlar. Bu yazıların fotoğrafları çekildi ve tutanaklar tutuldu" diye konuştu.

Okulu yeni boyattıklarını, yazıların yazıldığı yerleri yeniden boyatacaklarını açıklayan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Gençler biraz masraf açtılar bize ama artık telafi edeceğiz. Okuyun eğer okumazsanız bizim gibi sokak çocuğu olursun demek mi istemişler, yoksa başka şeyler mi söylemek istemişler tam olarak bilemiyorum. Okulların duvarlarına böyle yazılar yazmak hem maddi zarar veriyor, hem de işin polis ve emniyet tarafı var. İş güç kaybına da neden oluyor. Ben buradan gençlere de seslenmek istiyorum; okulların duvarlarına yazı yazmak uygun değil. Biz onları boyarız, sizlere de kırgın ya da kızgın da değiliz ama bir sürü masraf çıkıyor" - Bolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sakarya Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title