Haberler

Okul Çantası Çocuğunuzun Nefesini Kesmesin

Güncelleme:

Her yüz gençten üçünün omurgasında eğrilik olduğuna dikkat çeken, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hasan Doğan, sırt çantalarının ağırlığının omurga sağlığı açısından çok önemli bir sorun olduğunu söyledi.

Dr. Doğan, "Duruşunuzun dik olması akciğerin rahat çalışmasına neden olurken, omurgada oluşan eğrilik; akciğer kapasitesinin azalmasına nefes almakta zorlanmaya sebep oluyor. Bir cüzdan ağırlığı bile omurganın açısını değiştirebiliyor, çocuk yaşta aynı yükü sürekli olarak taşımak, ileri yıllarda kronik ağrılara ve şekil bozukluklarına neden olabiliyor" dedi.

Okul Çantası Nasıl Olmalı?

Çantanın kilosunun yanı sıra şeklinin de önemli olduğuna değinen Op. Dr. Hasan Doğan, askıları sert, dar bir okul çantasının; boyun, sırt, bel bölgesindeki bağ dokusuna zarar verdiğine dikkat çekti. Okul döneminde ki çocukların anne babalarına, askıları geniş ve sert olmayan ve de omuzda askılarının ayarı iyi dengelenmiş sırt çantaları almalarını tavsiye etti. Ebeveynlerin, çocuklarını okula gönderirken çantalarındaki ağırlık dengesini sağlamayı öğretmelerini ve düzgün duruş konusunda uyarılarda bulunmaları gerektiğini belirtti. Ağır sırt çantalarının, omurgadaki bağların zayıflamasına sebep olduğunu, zayıflayan bağların omurgadaki disklerin üst üste yığılması sonucu fıtık oluşumuna neden olduğunu söyledi.

Yanlış Tedavilerle Hastalıklar Tekrar Oluşuyor

Toplumun yüzde 80'ininde görülen ve çocuk yaşlarda yanlış sırt çantası kullanımı gibi etkenlerle başlayan bel ve sırt ağrılarının, yanlış tedavi ve ilaçlar sonucu sıklıkla tekrarlanabildiğini belirten Op. Dr. Hasan Doğan, omurga kaynaklı hastalıklarda, kalıcı ve önleyici doğal tedavi olan Proloterapi yöntemine dikkat çekti. Proloterapi'nin; zayıflamış ve eski işlevselliğini kaybetmiş eklemleri, kıkırdakları, ligamentleri (bağ dokularını) ve tendonları güçlendirerek tekrar eski haline getiren bir tedavi yöntemi olduğunu, vücudun kendi kendini iyileştirme mekanizmasını harekete geçiren bir enjeksiyon uygulaması olduğunu belirtti.

Ağılarınızı Vücudunuz Tedavi etsin

Op. Dr. Hasan Doğan önleyici tedavi yöntemi olan Proloterapi hakkında şunlara dikkat çekti; "Hasarlanan bölgeye Proloterapi yöntemiyle enjekte edilen ve özel bir içeriğe sahip olan Proliferant solisyonunu, hasarlı bölgede vücudun tamirci hücrelerini aktif hale getirir. Vücudun kendini iyileştirme sistemini devreye sokan bu yöntem sayesinde doğal bir tedavi uygulanmış olur. Proloterapi; zayıflamış ve eski işlevselliğini kaybetmiş eklemleri, kıkırdakları, ligamentleri ve tendonları güçlendirerek tekrar eski haline getirir. Özel bir içeriğe sahip olan Proliferant solisyonunun hasarlı bölgelere enjekte edilmesiyle çalışan mucizevi bir tedavi yöntemidir" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hasan Doğan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title