Haberler

Oktay Vural, aday tanıtım toplantısında konuştu -

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ekonominin her geçen gün kötüye gittiğini ve hayat pahalılığının arttığını öne sürerek, "Türkiye'nin üreten ve istihdam oluşturan bir ekonomik politikalara ihtiyacı var" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ekonominin her geçen gün kötüye gittiğini ve hayat pahalılığının arttığını öne sürerek, "Türkiye'nin üreten ve istihdam oluşturan bir ekonomik politikalara ihtiyacı var" dedi.

Partisinin, Karamürsel Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuşan Vural, 2002'de bıraktıkları sorunların yerine yeni sorunların eklendiğini, insanların banka kredilerine ve kredi kartlarına bağımlı hale geldiğini söyledi.

Türkiye'de emeklinin durumunun perişan olduğunu iddia eden Vural, bugün dünden farklı olarak herkesin borç sorunu olduğunu, emeklinin, esnafın ve çiftçinin gelirinin yetmediğini ve bu yüzden borçlandıklarını ifade etti.

Vural, Türkiye'nin bir gelir politikasına ihtiyacı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Ama maalesef bir gelir politikası söz konusu değil bu hükümette. 230 milyar dolar borçla devrettiğimiz bu ülkede bugün borç 600 milyar dolara dayandı. Başbakan IMF'ye borcumuzu ödedik diyor. Peki bu 600 milyar dolarlık borç kimin? Esnaf ve çiftçi haciz kıskacında. Türkiye'de 20 milyon haciz dosyası var. Türkiye'de vatandaşlarımızın tasarrufları eridi. 2002'de tasarruf oranı milli gelire göre yüzde 25'ti. Şimdi yüzde 11.9'a düştü. Herkes servetini cebinde ya da çantasında taşıyacak duruma geldi."

Türkiye'de üretim yapanın cezalandırıldığını ve üretimin ithalata bağımlı hale geldiğini ileri süren Vural, "Türkiye üretmiyor, ithal ediyor. Sanayiciler, üretmekten vazgeçip, ithalata yöneliyor. Türkiye'nin her yerinde insanlar işsiz kalıyor" diye konuştu.

Ekonominin her geçen gün kötüye gittiğini ve hayat pahalılığının arttığını söyleyen Vural, "Türkiye'nin üreten ve istihdam oluşturan bir ekonomik politikalara ihtiyacı var" dedi.

Vural, doların 2.33'e çıktığını, devalüasyon yapıldığını, elektriğe, doğalgaza, akaryakıta, her şeye zam üstüne zam geldiğini, yükün hep garibanın sırtında olduğunu öne sürdü.

Çözüm sürecine de değinen Vural, çözüm adı altında yapılmak istenenin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin milli devlet, üniter devlet yapısını ortadan kaldırmak ve Türkiye'de etkin kimliklere ve mezheplere bir ayrımcılık politikası üretilmek istendiğini ifade etti.

30 Mart seçimlerinde hedeflerinin Recep Tayyip Erdoğan'ın sandıkta durdurmak olduğunu söyleyen Vural, "İçinde 'Türk' ve 'Atatürk' kelimesi geçiyor diye andımız kaldırıldı. Anayasadan 'Türk Milleti' ibaresini çıkartmak istiyorlar. Demokratikleşme paketi içerisinde ana dilde eğitim adı altında, dilimizi bölmeye hazırlanıyorlar. 30 Mart seçimlerinde kullanacağımız oy Türkiye'nin siyasi bölünmesinin önünü kesmek için çok önemlidir" şeklinde konuştu.

Vural, konuşmasının sonunda MHP Karamürsel Belediye Başkan adayı İbrahim Usta'ya destek istedi. Daha sonra partisinin seçim bürosu ile Ülkü Ocağı'nın açılışını yapan Vural, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, MYK Üyesi Figen Tosunor, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Saffet Sancaklı ve partililerle Karamürsel'in milli mücadele kahramanı Mürsel Paşa'nın mezarını ziyaret ederek dua ettiler.

Kaynak: AA / Politika

Oktay Vural Karamürsel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title